Otvorena izložba slika \”Palestina u bosanskom kistu\”

"Palestina u bosanskom kistu" naziv je izložbe koja je u organizaciji Udruge Bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva i Veleposlanstva Palestine u BiH otvorena večeras u Galeriji "Mak" Muzeja književnosti i kazališne umjetnosti BiH, povodom obilježavanja 64. godišnjice Nakbe. Radovi više bh. autora, rađenih u različitim tehnikama, oslikavaju borbu palestinskog naroda za neovisnost, mir i slobodu, ali i patnju koju su u toj višestoljetnoj borbi prošli. Izložbu je otvorio gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, istaknuvši da je povod postavljanja izložbe obilježavanje godišnjice Nakbe, dana katastrofe, koji je postao temelj palestinske povijesti, ali i kulture.

Gradonačelnik uputio čestitke Upravi FK „Željezničar“ povodom prvog osvajanja duple krune

Gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen i tajnik Gradske uprave Milorad Kojović, uputili su čestitke Upravi FK „Željezničar“ povodom sjajnog uspjeha, prvog osvajanja duple krune u istoj sezoni u povijesti Premijer lige Bosne i Hercegovine. „Upućujemo iskrene čestitke i najbolje želje Upravi „Željezničara“ na čelu s predsjednikom Sabahudinom Žujom, Stručnom štabu na čelu s Amarom Osimom i igračima. Uz želju da „Željo“ nastavi nizati sportske uspjehe na radost ljubitelja nogometa, svim akterima ovog izuzetnog uspjeha prenosimo srdačne čestitke i prijateljske pozdrave“, stoji u čestitki čelnika Grada Sarajeva.

Gradonačelnik Behmen upriličio prijem za žene iz Palestine i Izraela

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen s tajnikom Gradske uprave Miloradom Kojovićem primio je danas grupu žena iz Palestine i Izraela, koje se bave problemom i prevencijom raka dojke, a koje su i same preživjele ovu bolest. Njihovu trodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini i njenom glavnom gradu  organizirala je American Jewish Joint Distribution Commeette (JDC) putem Programa osnaživanja zdravlja žena u BiH (WHEP). Gošćama iz Izraela i Palestine je bila želja da s bh. ženama, kako su istakle tijekom današnjeg susreta s gradonačelnikom Behmenom, razmjene iskustva o radu grupa za pomoć oboljelim ženama i utvrde sličnosti i razlike u pristupu ovoj problematici. Stoga su se sastale s predsjednicama udruga iz BiH koje sudjeluju u radu WHEP-a, medicinskim stručnjacima, a nazočile su i edukativnim predavanjima. Gradonačelnik Behmen je pozdravio ovaj projekt i zahvalio se svima koji aktivno sudjeluju u njegovoj realizaciji. Istaknuo je njegov značaj, pogotovo kad je u pitanju unapređenje zdravlja žena, kao i samo druženje, međusobno upoznavanje, potpora i razumijevanje među ženama bez obzira odakle dolazile.