Gradonačelnik upriličio prijem za sudionike međunarodne konferencije „Uloga obrazovanja u promociji globalnog mira i tolerancije u Jugoistočnoj Europi“

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa suradnicima danas je u Gradskoj upravi upriličio prijem za sudionike međunarodne konferencije „Uloga obrazovanja u promociji globalnog mira i tolerancije u Jugoistočnoj Europi“, čiji su organizatori Sveučilište u Sarajevu i Međunarodni centar za međureligijski dijalog u Dohi (DICID). U izaslanstvu ove Konferencije na prijemu su bili nazočni: prof. dr. Massimo Caneva, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije, Cooperazione Italiana, prof. dr. Sophia Menache, Sveučilište u Haifi, Izrael, prof. dr. Munther S. Dajani, dekan, Al Quds-Bard Honors College, Sveučilište Al Quds, Palestina i Ljiljana Šulentić, Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Sarajevu.

Mercedes Bresso u Gradskoj upravi Grada Sarajeva: „Jasna mi je uloga Sarajeva u povijesti Europe“

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Miroslavom Živanovićem i Igorom Kamočajijem i tajnikom Gradske uprave Miloradom Kojovićem primio je predsjednicu Odbora regija Europske unije (CoR) Mercedes Bresso sa suradnicima koja se nalazi u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, od 20. do 23. svibnja. „Želimo uputiti punu potporu Bosni i Hercegovini na putu ka Europskoj uniji, ali radimo i na tome da se jedinice lokalne samouprave u vašoj zemlji uključe u proces integracija“, istaknula je tom prilikom predsjednica Odbora regija Europske unije. Također je izrazila potporu projektu „Sarajevski mostovi kulture 2014. godine“. „Jasna mi je uloga Sarajeva u povijesti Europe i tu simboličnu godinu treba obilježiti bogatim kulturnim programom koji treba podržati i Europska unija“, kazala je Bresso.