Održan okrugli stol i promocija knjige „Konkurentnost lokalne zajednice kroz razvoj gospodarstva i e-uprave“

U organizaciji Grada Sarajeva danas je održan okrugli stol/promocija knjige pod nazivom „Konkurentnost lokalne zajednice kroz razvoj gospodarstva i e-Uprave“, autora mr. sc. Ismete Mameledžije i Ismara Hadžiosmanovića izdate u ožujku 2012. godine. Riječi dobrodošlice na početku ovog skupa uputio je gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Alija Behmen istaknuvši da je lokalna zajednica u našoj zemlji podcijenjena. „Ona se nalazi u Ustavu BiH, međutim, ne poštuje se onaj dio koji ima ključnu ulogu za ovaj segment države. Želim da podržim autoricu i autora ove knjige da nastave s ovim radom i da kroz akademski i praktični dio objave još knjiga. Vjerujem da ova knjiga ima visoku razinu praktične upotrebljivosti za sve uposlenike u lokalnoj samoupravi “, naglasio je Behmen.

Potpisivanje sporazuma o realizaciji Projekta „Posao za sve“ u 2012. godini

U četvrtak, 31.05.2012. godine u 12.00 sati, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, direktor KJKP „Park“ Mustafa Resić i v.d. direktora JU Službe za zapošljavanje KS Sabina Durmišević potpisat će sporazum o realizaciji Projekta „Posao za sve“ u 2012. godini. Grad Sarajevo ovaj projekt realizira uspješno već četvrtu godinu zaredom s ciljem zapošljavanja osoba s biroa na području grada u KJKP „Park“ na određeno razdoblje, u kojem će ostvarivati sva prava iz radnog odnosa (osobni dohodak, topli obrok i naknadu za prijevoz).

OSCE u suradnji s Gradom Sarajevom otvorio prvi Aarhus centar u Sarajevu

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, u suradnji saGradom Sarajevom, otvorila je danas u okviru Međunarodnog centra za djecu i mladež u Novom Sarajevu prvi Aarhus centar u Bosni i Hercegovini. Putem Aarhus centra promovirat će se razumijevanje i primjena Aarhuske konvencije, te suradnja između mjerodavnih vlasti, civilnog društva, pravosuđa, privatnog sektora, medija i šire javnosti povodom pitanja zaštite okoliša. Cilj je da se putem Aarhus Centra osigura kvalitetniji pristup informacijama o okolišu, potaknu javne diskusije, te da se što više građana uključi u donošenje odluka u ovom području.