Gradonačelnik Behmen oštro osudio krađu brončanih slova na postamentu Spomen obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. u Velikom parku

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen oštro osuđuje i izražava ogorčenje i protest povodom krađe brončanih slova na postamentu Spomen obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. u Velikom parku (13 slova i 1 broj), u najstrožijem centru grada, na lokalitetu koji je pod nadzorom policije. Također, prije nekoliko mjeseci, otuđene su biste književnika u Malom parku, Velikom parku i ispred Akademije likovnih umjetnosti. Povodom ozbiljnosti situacije, Grad Sarajevo i gradonačelnik Alija Behmen danas su uputili pismo kantonalnom ministru MUP-a Muhamedu Budimliću, komesaru MUP-a KS Vahidu Ćosiću i načelniku 1. Policijske uprave Fahrdinu Halaču da u sklopu svojih mjerodavnosti i ovlasti poduzmu najenergičnije mjere kako bi se ovi slučajevi razriješili i učinitelji drskih krađa priveli pravdi.

Studenti Arhitekture pobjednici natjecanja o temi: „Sarajevo-grad budućnosti“

Studenti treće godine sarajevskog Arhitektonskog fakulteta: Haris Ovčina, Monika Malbašić, Ivan Ivanović i Ena Kukić, i mentorica asistentica Senka Ibrišimbegović s projektom o rješavanju problema prometa u gradu, pobjednici su natjecanja„Create the Future“, kojeg je organizirala kompanija Siemens d.o.o. Sarajevo, uz počasno pokroviteljstvo Grada Sarajeva. Tim povodom je gradonačelnik Alija Behmen, na danas održanoj konferenciji za tisak u prostorijama Gradske uprave, čestitao pobjednicima i uručio im vrijedne nagrade koje je osigurala kompanija Siemens. Pobjednička ekipa, naime, nagrađena je posjetom već sljedećega tjedna, Siemens-ovom inovativnom centru u Beču, dok će sarajevski Arhitektonski fakultet dobiti tehničku opremu u vrijednosti od 2.000 KM.