Prijem za izaslanstvo Grada Pule: u rujnu bratimljenje dvaju gradova

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Igorom Kamočajijem primio je danas u Gradskoj upravi izaslanstvo Grada Pule kojeg je predvodila zamjenica gradonačelnika Pule Vera Radolović. Tijekom susreta predstavnika dvaju gradova razgovarano je da se dosadašnja dobra suradnja potvrdi sporazumom o bratimljenju Sarajeva i Pule koji, pored što su gradovi filma, imaju još mnogo toga zajedničkog. Dogovoreno je da se sporazum o bratimljenu potpiše u rujnu ove godine.

Potpisana Izjava o namjeri između Vlade Francuske i Grada Sarajeva i Konvencija za obilježavanje stogodišnjice od Prvog svjetskog rata

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen danas je u Gradskoj upravi s veleposlanikom Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Rolandom Gillesom potpisao Izjavu o namjeri između Grada Sarajeva i Vlade Republike Francuske, a s generalnim direktorom projekta «Misija za obilježavanje stogodišnjice Prvog svjetskog rata 1914.-1918.» iz Pariza Josephom Zimetom Konvenciju kojom se predviđa bilateralna suradnja u zajedničkom organiziranju glavnih kulturnih događanja u Sarajevu u lipnju 2014. godine, a povodom stogodišnjice od Prvog svjetskog rata i tridesetogodišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Gradonačelnik Behmen uručio nagradu „Osoba godine regije“ crnogorskom predsjedniku Filipu Vujanoviću

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen večeras je u sarajevskom hotelu „Holiday Inn“ predsjedniku Republike Crne Gore Filipu Vujanoviću uručio nagradu "Osoba godine regije", u sklopu tradicionalne manifestacije izbora najmenadžera godine srednje i jugoistočne Europe. U obrazloženju nagrade ističe se da je Filip Vujanović zaslužan za stvaranje pozitivne klime za suradnju i prijateljstvo zemalja u regiji, što otvara i trasira nove putove jačanja regionalnog gospodarskog razvoja, suradnje i prosperiteta.