Обиљежена годишњица масакра у улици Халачи

Данас се навршило двадесет година од погибије осам наших суграђана на Башчаршији у улици Халачи код броја 5. Тим поводом замјеник градоначелника Игор Камочаји са предсједавајућим Градског вијећа Жељком Лером у име Града Сарајева одао је почаст и положио цвијеће на мјесту страдања. Поводом овог тужног датума данас су се на мјесту погибије окупиле и одале почаст и породице жртава,делегације Кантона Сарајево, Опћине Стари Град, те представници  Удружења родитеља убијене дјеце опкољеног Сарајева 1992.-1995. и цивилних жртава рата.

Замјеник градоначелника Игор Камочаји одао почаст америчким дипломатама и француском војнику на Игману

Замјеник градоначелника Игор Камочаји у име Града Сарајева данас је присуствовао обиљежавању 17. годишњице погибије америчких дипломата Роберта Фризера, Јосефа Крузела и Нелсона Друа, те француског војника Стефана Раулта и том приликом одао почаст и положио вијенац на спомен-обиљежје Игман. Након полагања вијенаца и одавања почасти присутнима су се пригодним говором обратили амбасадор Сједињених Америчких Држава у БиХ, Њ.Е. Патрик Мун, отправница послова Амбасаде Р Француске у БиХ, Кетрин Робинет и министар одбране БиХ Мухамед Ибрахимовић. 

Градоначелник Бехмен прима представнике Удружења „Спортске игре младих“

Градоначелник Сарајева проф. др. Алија Бехмен са замјеником Игором Камочајијем ће у петак 24.08.2012. године у 09.30 часова, у свом кабинету (ул. Хамдије Крешевљаковића 3/3), примити Здравка Марића, предсједника Спортских игара младих регије, Хариса Далиахметовића, предсједника Спортских игара младих БиХ и Предрага Мијатовића, амбасадора ових спортских игара. Спортске игре младих су највећа спортска аматерска манифестација у југоисточној Европи, која се одржава под мотом „Живимо живот без дроге јер дрога узима живот“. 2012. је друга година одржавања ове манифестације и у Босни и Херцеговини уз подршку, између осталих, и Града Сарајева.

Прес конференција поводом 20. годишњице разарања сарајевске Вијећнице

Поводом 20. годишњице разарања сарајевске Вијећнице, у петак 24.08.2012. године с почетком у 11.00 часова, одржаће се прес конференција у сали Градске управе Града Сарајева, ул. Хамдије Крешевљаковића 3/3. Градоначелник проф. др. Алија Бехмен упознат ће новинаре са активностима на пројекту обнове овог културно-историјског споменика, који води Град Сарајево.