Сарајевска Вијећница ће бити отворена у мају 2014. године концертом Бечке филхармоније

Једно од најрепрезентативнијих здања Града Сарајева – Вијећница, некадашњи храм књиге који ће сутра напунити тужну 20. годишњицу од како је запаљен и разорен, а око два милиона књига претворено у пепео, бит ће у потпуности обновљена и отворена у мају 2014. године концертом Бечке филхармоније. Најавио је то на данашњој конференцији за медије градоначелник Града Сарајева Алија Бехмен, нагласивши да радови на њеној обнови трају у пуном капацитету, те да се паралелно раде трећа и четврта фаза обнове. Подсјетио је да је до сада у обнову Вијећнице уложено око 11 милиона евра, а ријеч је о донацијама неколико земаља и градова, те различитих нивоа власти у БиХ. 

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен примио Предрага Мијатовића и представнике Удружења „Спортске игре младих“

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Игором Камочајијем и стручним савјетником за спорт  Миланом Максимовићем, примио је данас Здравка Марића, предсједника Спортских игара младих регије, Хариса Далиахметовића, предсједника Спортских игара младих БиХ и Предрага Мијатовића, амбасадора ових спортских игара. Спортске игре младих су највећа спортска манифестација у југоисточној Европи, која се одржава под мотом „Живимо живот без дроге, јер дрога узима живот“. Ова година је друга година одржавања ове манифестације у Босни и Херцеговини, уз подршку, између осталих и Града Сарајева.

Замјеник градоначелника Камочаји присуствовао медијској промоцији пројекта „Сарајевски катанци љубави“

Замјеник градоначелника Игор Камочаји данас је присуствовао медијској промоцији културно-хуманитарног пројекта „Сарајевски катанци љубави“ испред Градске тржнице. Том приликом „закључао“ је своју љубав у виду катанца у облику срца и окачио на дрво љубави. Удружење грађана „Демус“ реализује овај пројекат у сарадњи са Удружењем „Срце за дјецу која болују од рака у ФБиХ. Дио прихода од продатих катанаца намијењен је за лијечење дјеце обољеле од рака. Ово дрво на којем је се налази већ око 2.000 љубавних катанаца, постат ће трајни споменик на локацији опћине Центар. Специјални покровитељ „Сарајевских катанаца љубави“ је Град Сарајево.