Округли сто: \”Школа пливања кроз наставни процес ученика основних школа Кантона Сарајево – школска година 2011./12.\”

У петак 31.08.2012. године са почетком у 10.00 часова , у Овалној сали Градског вијећа Града Сарајева (ул. Хамдије Крешевљаковића 3/1)  одржаће се Округли сто о теми: "Школа пливања кроз наставни процес ученика основних школа Кантона Сарајево – школска година 2011./12." Округли сто се одржава у организацији Града Сарајева, Министарства за образовање, науку и младе Кантона Сарајево и ЈП „Олимпијски базен Отока“ д.о.о. Циљ Округлог стола је презентација анализе Пројекта школе пливања за ученике четвртих разреда основних школа са подручја Кантона Сарајево у школској 2011./12. години.

У октобру Спортске игре ОАЗЕ

Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји одржао је данас у просторијама Градске управе радни састанак са представницима Удружења за подршку особама са интелектуалним потешкоћама на подручју Кантона Сарајево „ОАЗА“. Повод за састанак је организација Спортских игара Оазе које ово удружење, у партнерству са Специјалном олимпијадом БиХ 2012. године, организира по други пут. Према ријечима извршне директорице овог удружења Адисе Памук, овогодишња манифестација одржаће се од 04. до 07. октобра у Сарајеву. Очекује се учешће преко 700 такмичара из Шведске, Србије, Црне Горе, Македоније, Словеније, Хрватске и Босне и Херцеговине.

Град Сарајево почасни покровитељ бициклистичке утрке „Ђиро ди Сарајево“

Замјеник градоначелника Игор Камочаји присуствовао је данас прес конференцији поводом одржавања традиционалног бициклистичког догађаја „Ђиро ди Сарајево“ који ће бити одржан у недјељу 02.09.2012. године у Сарајеву. Град Сарајево је и ове године почасни покровитељ утрке. „Афирмисањем бициклизма као алтернативног и здравог начина превоза те његовог позитивног утицаја на очување животне средине директно доприносимо побољшању квалитете живота у нашем граду. Надам се да ће се ове године још више повећати број учесника, те овим путем позивам све грађанке и грађане Сарајева да се придруже овој утрци“, изјавио је Камочаји.

Одата почаст и положено цвијеће на спомен-обиљежје на Тргу солидарности

Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји и замјеник предсједавајућег Градског вијећа Салко Никшић, данас су у име Града Сарајева одали почаст и положили цвијеће на спомен-обиљежје на Тргу солидарности код броја 14 (Алипашино Поље – пијаца). На том мјесту, прије двадесет година, од гранате испаљене са агресорских положаја убијено је 11, а рањено 53 наших суграђана. Тог кобног дана живот су изгубили: Рифет Бахтић, Јасмин Ђозо, Муниба Ганија, Нермин Гушић, Зоран Кафеџић, Садрија Краснић, Надежда Пуљић, Даниел Туркаљ, Един Узуновић те још двије неидентифициране особе.

Бехмен и Кол потписали Меморандум о разумијевању у области социјалних питања

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са секретаром Градске управе Милорадом Којовићем примио је данас Хенка Кола, замјеника градоначелника Ден Хага за међународну социјалну политику, у циљу постизања договора о конкретној заједничкој сарадњи у области социјалних питања. Тим поводом градоначелник Бехмен је данас потписао Меморандум о разумијевању, којим се Град Сарајево заједно са потписницима: Градом Ден Хагом, Министарством за рад, социјалну политику, расељена лица и избјеглице Кантона Сарајево и СЕРДА-ом обавезује да ће заједнички радити: на пројектима подршке пружања социјалних услуга на подручју града и Кантона Сарајево, на изградњи информационог система за све грађане КС, који ће посебно обухватити базу података незапослених и особа у стању социјалне потребе, на креирању квалитетних програма обуке за незапослене, као и на едукацији социјалних радника из Града и Кантона Сарајево, у складу са стандардима која се примјењују у Ден Хагу.