Otvoreno rekonstruirano dječje igralište na Alipašinom polju

Zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji, v.d. načelnika Općine Novi Grad Aner Šuman, direktor UniCredit Bank Berislav Kutle i generalni direktor RSG radija Adnan Osmanagić, svečanim otkrivanjem ploče službeno su otvorili igralište na Alipašinom polju u A fazi. RSG 1 Sarajevo u suradnji s Općinom Novi Grad, UniCredit bankom, te pod počasnim pokroviteljstvom Grada Sarajeva uspješno su završili projekt “Uljepšajmo naš grad “, na dječjem igralištu u ulici Bajrama Zenunija na Alipašinom polju. Zamjenik gradonačelnika Kamočaji je ovom prigodom izrazio zahvalnost svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

Živanović: uvjeren sam da će Sarajevo Green Design Festival postati naša tradicija

U Sarajevu će od 27. do 30. rujna u hotelu Holiday Inn biti održan četvrti Sarajevo Green Design Festival, koji ima za cilj povezivanje proizvodne i kreativne industrije u svrhu razvoja green/eko tehnologija, proizvoda i jačanja konkurentnosti domaće industrije. Dio ovogodišnjeg festivala čini i internacionalna znanstvena konferencija s preko 60 eksperata širom svijeta. Tim povodom danas je u hotelu Holiday Inn održana konferencija za tisak na kojoj je zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović istaknuo da je potpora Grada Sarajeva ovom projektu neupitna. „Sarajevo ima sreću što se ovakav program događa i što se sudionice i sudionici iz cijelog svijeta okupljaju upravo u našem gradu. Uvjeren sam da će Green Design postati naša tradicija, a samim tim i naša inspiracija koja će potaknuti na sve aktivnosti i akcije koje za cilj imaju učiniti Sarajevo održivim i kvalitetnim urbanim životnim prostorom\’\’, kazao je Živanović.

Zahvalnice Grada Daoulasu i Šahoviću za doprinos utemeljenju i organizaciji prvog Svjetskog foruma urbanizma Sarajevo „Veliki Pariz“

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Miroslavom Živanovićem i tajnikom Gradske uprave Miloradom Kojovićem upriličio je danas u Gradskoj upravi prijem za francuskog arhitektu-urbanistu Jean-Françoisa Daoulasa i veleposlanika Almira Šahovića i tom prigodom im uručio Zahvalnice Grada Sarajeva za doprinos utemeljenju i organizaciji prvog Svjetskog foruma urbanizma Sarajevo „Veliki Pariz“. “Velika je čast što je Sarajevo tijekom održavanja Prvog svjetskog foruma urbanizma bilo domaćin za više od 600 svjetskih urbanista, arhitekata, eksperata za zaštitu okoliša itd.

Gradonačelnik Behmen se zahvalio kardinalu Puljiću na njegovom izuzetnom doprinosu da se u Sarajevu održi Međunarodna konferencija za mir

Gradonačelnik Alija Behmen se, u ime Grada Sarajeva i u svoje osobno ime, najsrdačnije zahvalio nadbiskupu Vrhbosanske nadbiskupije kardinalu Vinku Puljiću na njegovom izuzetnom doprinosu koji je uložio da Sarajevo postane domaćin Međunarodne konferencije za mir. „U protekla tri dana imali smo privilegiju da Sarajevo kao malo koji grad na planeti Zemlji okupi nekoliko stotina vjerskih lidera svih konfesija, te političkih i kulturnih uglednika iz cijelog svijeta na najvećem religijskom, kulturnom i političkom poslijeratnom skupu u bh. prijestolnici, na kojem su se razmatrala goruća pitanja suvremenog društva, suživota i mira. Održavanjem ovog veličanstvenog skupa Sarajevo je prepoznato kao grad, stanište gdje žive građanke i građani koji mogu doprinijeti sigurnosti, miru, razvoju i poštivanju kulturne raznolikosti s ciljem učvršćivanja jedne nove Europe.

Potpisivanjem \\\”Apela za mir\\\” okončani međureligijski susreti

U nazočnosti velikog broja vjerskih lidera i građana, noćas je paljenjem svijeća i potpisivanjem "Apela za mir“ svečano završena Međunarodna međureligijska konferencija "Naša je budućnost živjeti zajedno: Religije i kulture u dijalogu", koja je prethodna tri dana održavana u Sarajevu. Uvodnu riječ održao je talijanski ministar za internacionalnu suradnju i integracije i utemeljitelj zajednice Sant\’ Egidio Andrea Riccardi. On je naglasio značaj Međureligijske konferencije te se zahvalio građanima Sarajeva, vlastima, naročito Islamskoj zajednici u BiH, Pravoslavnoj crkvi, Židovskoj zajednici te Katoličkoj crkvi. „Nešto od Sarajeva ostaje s nama: njegova bol i patnja“, istakao je Riccardi.

U vrtiću „Dječji grad“ održana svečanost povodom upisa novoprimljene djece

Povodom upisa novoprimljene djece u JU „Djeca Sarajeva“, danas je u vrtiću „Dječji grad“ na Mojmilu održana predstava pod nazivom „Vrtić, moj drugi dom“ kojom je obilježen početak nove školske godine. Ovoj svečanosti su nazočili zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva Igor Kamočaji kao i v.d. načelnika Općine Novi Grad Aner Šuman. Direktorica JU „Djeca Sarajeva“ Mirjana Jovanović – Halilović je zahvalila roditeljima koji su ukazali povjerenje nekom od njihovih vrtića. „Želim da poželim svim mališanima sretan i ugodan boravak u našim vrtićima. Za njih se brinu stručni i kvalitetni odgajatelji“, izjavila je Jovanović – Halilović te ovom prigodom istakla kako je Gradska uprava mnogo pomogla na obnovi infrastrukture i prva podržala projekt promjene ishrane vrtićima.