Живановић: увјерен сам да ће Sarajevo Green Design Festivalпостати наша традиција

У Сарајеву ће од 27. до 30. септембра у хотелу Холидеј Ин бити одржан четврти Sarajevo Green Design Festival, који има за циљ повезивање производне и креативне индустрије у сврху развоја грин/еко технологија, производа и јачања конкурентности домаће индустрије. Дио овогодишњег фестивала чини и интернационална научна конференција са преко 60 експерата широм свијета. Тим поводом данас је у хотелу Холидеј Ин одржана прес конференција на којој је замјеник градоначелника Мирослав Живановић истакнуо да је подршка Града Сарајева овом пројекту неупитна. „Сарајево има срећу што се овакав програм дешава и што се учесници и учеснице из цијелог свијета окупљају управо у нашем граду. Увјерен сам да ће Грин Десижн постати наша традиција, а самим тим и наша инспирација која ће потакнути на све активности и акције које за циљ имају учинити Сарајево одрживим и квалитетним урбаним животним простором, казао је Живановић.

Захвалнице Града Дауласу и Шаховићу за допринос утемељењу и организацији првог Свјетског форума урбанизма Сарајево „Велики Париз“

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Мирославом Живановићем и секретаром Градске управе Милорадом Којовићем уприличио је данас у Градској управи пријем за француског архитекту-урбанисту Жан-Франсоа Дауласа и амбасадора Алмира Шаховића и том приликом им уручио Захвалнице Града Сарајева за допринос утемељењу и организацији првог Свјетског форума урбанизма Сарајево „Велики Париз“. “Велика је част што је Сарајево током одржавања Првог свјетског форума урбанизма било домаћин за више од 600 свјетских урбаниста, архитеката, експерата за заштиту околиша итд.

Сутра прес конференција поводом 6. Полумаратона Сарајево 2012.

У четвртак, 13.09.2012. у 11.00 часова одржаће се прес конференција поводом шестог по реду Полумаратона Сарајево 2012., који ће се ове године одржати у недјељу 16. септембра. На прес конференцији новинарима ће се обратити Мирослав Живановић, замјеник градоначелника Сарајева и Ерол Мујановић, предсједник Удружења “Маратхон” Сарајево.

Градоначелник Бехмен се захвалио кардиналу Пуљићу на његовом изузетном доприносу да се у Сарајеву одржи Међународна конференција за мир

Градоначелник Алија Бехмен се у име Града Сарајева и у своје особно име најсрдачније захвалио надбискупу Врхбосанске надбискупије кардиналу Винку Пуљићу на његовом изузетном доприносу који је уложио да Сарајево постане домаћин Међународне конференције за мир. „У протекла три дана имали смо привилегију да Сарајево као мало који град на планети Земљи окупи неколико стотина вјерских лидера свих конфесија, те политичких и културних угледника из цијелог свијета на највећем религијском, културном и политичком послијератном скупу у бх. пријестолници, на којем су се разматрала горућа питања савременог друштва, суживота и мира. Одржавањем овог величанственог скупа Сарајево је препознато као град, станиште гдје живе грађанке и грађани који могу допринијети сигурности, миру, развоју и поштовању културне разноликости у циљу учвршћивања једне нове Европе.

Потписивањем \\\”Апела за мир\\\” окончани међурелигијски сусрети

У присуству великог броја вјерских лидера и грађана, ноћас је паљењем свијећа и потписивањем "Апела за мир“ свечано завршена Међународна међурелигијска конференција "Наша је будућност живјети заједно: Религије и културе у дијалогу", која је претходна три дана одржавана у Сарајеву. Уводну ријеч одржао је италијански министар за интернационалну сарадњу и интеграције и оснивач заједнице Сант\’ Егидио Андреа Рикарди. Он је нагласио значај Међурелигијске конференције те се захвалио грађанима Сарајева, властима, нарочито Исламској заједници у БиХ,Православној цркви, Јеврејској заједници те Католичкој цркви. „Нешто од Сарајева остаје са нама: његова бол и патња“, истакао је Рикарди.

У вртићу „Дјечији град“ одржана свечаност поводом уписа новопримљене дјеце

Поводом уписа новопримљене дјеце у ЈУ „Дјеца Сарајева“, данас је у вртићу „Дјечији град“ на Мојмилу одржана представа под називом „Вртић, мој други дом“ којом је обиљежен почетак нове школске године. Овој свечаности су присуствовали замјеник градоначелника Игор Камочаји као и в.д. начелника Општине Нови Град Анер Шуман. Директорица ЈУ „Дјеца Сарајева“ Мирјана Јовановић – Халиловић је захвалила родитељима који су указали повјерење неком од њихових вртића. „Желим да пожелим свим малишанима сретан и угодан боравак у нашим вртићима. За њих се брину стручни и квалитетни одгајатељи“, изјавила је Јовановић – Халиловић те овом приликом истакла како је Градска управа много помогла на обнови инфраструктуре и прва подржала пројекат промјене исхране вртићима.