Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Živanović nazočio je svečanoj promocija časopisa „JUVENTA“

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović obratio se danas nazočnim gostima na svečanoj promociji časopisa o radu s mladima „JUVENTA“ i tom prigodom naglasio koliko je važno imati jedan ovakav časopis, koji između ostalog treba da inspirira i one koji sudjeluju u donošenju odluka u zemlji, društveno odgovornim kompanijama i državnim službenicima zaduženim za rad s mladima. Veoma je važno nastaviti s aktivnom promocijom časopisa i za naredne brojeve, kazao je Živanović i naglasio veoma bitnu ulogu KULT-a i njihovih ljudi u ovom projektu. Također je dodao da će Grad Sarajevo u tehničkom smislu podržati promociju ovog časopisa.

Gradonačelnik Behmen uputio pismo sućuti veleposlaniku Sjedinjenih Američkih Država, Nj.E. Patricku Moonu

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen uputio je pismo sućuti veleposlaniku Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Nj.E. Patricku Moonu u kojem je navedeno: „Sarajevska javnost je zaprepaštena i užasnuta gnusnim ubojstvom izvršenim na američkog veleposlanika u Libiji g. Christophera Stevensa i još trojicu dužnosnika SAD-a. U ime Grada Sarajeva i osobno, upućujemo najiskreniju sućut Vama osobno, građanima i dužnosnicima Sjedinjenih Američkih Država, te obiteljima ubijenih američkih diplomata“. Behmen je u pismu sućuti naveo da će „gospodin Christopher Stevens ostati upamćen kao istinski demokrata i patriota, istaknuta politička figura koji je tragično izgubio život obavljajući diplomatsku misiju mira“, te na kraju istaknuo da će se „Grad Sarajevo, zajedno sa sigurnosnim čimbenicima, starati o sigurnosti Vaše nazočnosti u našem gradu“.

Grad Sarajevo supokrovitelj 6. Jahorina Film Festivala

Povodom ovogodišnjeg Jahorina Film Festivala koji će održati od 26. do 29. rujna, danas je u prostorijama Collegium artisticuma organizirana je konferencija za tisak kojoj je u ime Grada Sarajeva, jednog od pokrovitelja festivala nazočio zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji. Kako je istakao zamjenik Kamočaji, Grad je počašćen što je dio ovako značajnog događaja koji je već postao tradicionalan. „Sa zadovoljstvom smo se pridružili ovoj manifestaciji koja ima gospodarsko-kulturni i ekološki karakter, te koja dodatno jača dobre odnose Grada Sarajeva i Grada Istočnog Sarajeva. Ovo je samo jedan u nizu projekata u kojima zajedno participiramo. Festival, kao promotor ekološkog i turističkog filma daje nam dodatni poticaj još snažnijoj zajedničkoj suradnji na afirmaciji naših ekoloških i turističkih vrijednosti“, kazao je Kamočaji.

Izaslanstvo Senata Kanade na čelu s predsjednikom dr. Noelom Kinselom odat će počast ubijenoj djeci Sarajeva

Izaslanstvo Senata Kanade, koju predvodi predsjednik dr. Noel Kinsela, nalazi se u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini. U petak 14.09.2012. godine, u periodu od 18,45 do 19.00 sati, izaslanstvo Senata Kanade na čelu s predsjednikom dr. Noelom Kinselom, odat će počast i položiti cvijeće na Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine, nakon obilaska starog dijela grada u pratnji zamjenika gradonačelnika Sarajeva Miroslava Živanovića.

U nedjelju 16. rujna održat će se 6. polumaraton Sarajevo 2012.

U nedjelju 16. rujna održat će se šesti po redu Polumaratona Sarajevo 2012. s početkom u 09.00 sati ispred BBI centra. Tim povodom danas je u prostorijama Gradske uprave održana konferencija za tisak na kojoj su se obratili Miroslav Živanović, zamjenik gradonačelnika i Erol Mujanović, direktor Udruge “Marathon” Sarajevo. Tradicionalno, ovim događajem će se obilježiti Međunarodni dan bez automobila. „Ova manifestacija koja postaje naša tradicija, značajna je za promociju grada Sarajeva kao sportskog centra, ali i za podizanje svijesti o tjelesnim aktivnostima i zdravom načinu života, te povezivanju i druženju“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika, te ukazao na potporu Grada Sarajeva ovom međunarodnom projektu. Živanović se također zahvalio organizatoru i pozvao građanke i građane Sarajeva da uzmu učešće na 6. sarajevskom polumaratonu 2012.