Замјеник градоначелника Сарајева Живановић присуствовао је свечаној промоција часописа „ЈУВЕНТА“

Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић обратио се данас присутним гостима на свечаној промоцији часописа о раду са младима „ЈУВЕНТА“, и том приликом нагласио колико је важно имати један овакав часопис, који између осталог треба да инспирише и оне који учествују у доношењу одлука у земљи, друштвено одговорним компанијама и државним службеницима задуженим за рад са младима. Веома је важно наставити са активном промоцијом часописа и за наредне бројеве, казао је Живановић и нагласио веома битну улогу КУЛТ-а и њихових људи у овом пројекту. Такође је додао да ће Град Сарајево у техничком смислу  подржати промоцију овог часописа.

Градоначелник Бехмен упутио писмо сућути амбасадору Сједињених Америчких Држава, Њ.Е. Патрику Муну

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен упутио је писмо сућути амбасадору Сједињених Америчких Држава у БиХ, Њ.Е. Патрицку Моону у којем је наведено: „Сарајевска јавност је запрепаштена и ужаснута гнусним убиством извршеним на америчког амбасадора у Либији г. Кристофера Стивенса и још тројицу функционера САД-а. У име Града Сарајева и особно, упућујемо најискреније саучешће Вама особно, грађанима и функционерима Сједињених Америчких Држава, те породицама убијених америчких дипломата“. Бехмен је у писму сућути навео да ће „господин Кристофер Стивенс остати упамћен као истински демократа и патриота, истакнута политичка фигура који је трагично изгубио живот обављајући дипломатску мисију мира“, те на крају истакнуо да ће се „Град Сарајево, заједно са безбједоносним факторима, старати о сигурности Вашег присуства у нашем граду“.

Делегација Сената Канаде на челу са предсједником др. Ноелом Кинселом одаће почаст убијеној дјеци Сарајева

Делегација Сената Канаде, коју предводи предсједник др. Ноел Кинсела, налази се у званичној посјети Босни и Херцеговини. У петак 14.09.2012. године, у периоду од 18,45 до 19.00 часова, делегација Сената Канаде на челу са предсједником др. Ноелом Кинселом, одаће почаст и положити цвијеће на Спомен-обиљежје убијеној дјеци опкољеног Сарајева 1992.-1995. године, након обиласка старог дијела града у пратњи замјеника градоначелника Сарајева Мирослава Живановића.

У недјељу 16. септембра одржаће се 6. полумаратон Сарајево 2012.

У недјељу 16. септембра одржаће се шести по реду Полумаратона Сарајево 2012. са почетком у 09.00 часова испред ББИ центра. Тим поводом данас је у просторијама Градске управе одржана прес конференција на којој су се обратили Мирослав Живановић, замјеник градоначелника и Ерол Мујановић, директор Удружења “Маратхон” Сарајево. Традиционално, овим догађајем ће се обиљежити Међународни дан без аутомобила. „Ова манифестација која постаје наша традиција, значајна је за промоцију града Сарајева као спортског центра, али и за подизање свијести о физичким активностима и здравом начину живота, те повезивању и дружењу“, истакнуо је замјеник градоначелника, те указао на подршку Града Сарајева овом међународном пројекту. Живановић се такођер захвалио организатору и позвао грађанке и грађане Сарајева да узму учешће на 6. сарајевском полумаратону 2012.

Отворено реконструисано дјечије игралиште на Алипашином пољу

Замјеник градоначелника Игор Камочаји, в.д. начелника Општине Нови Град Анер Шуман, директор УниКредит Банк Берислав Кутле и генерални директор РСГ радија Аднан Османагић, свечаним откривањем плоче званично су отворили игралиште на Алипашином пољу у А фази. РСГ 1 Сарајево у сарадњи са Општином Нови Град, УниЦредит банком, те под почасним покровитељством Града Сарајева, успјешно су завршили пројекат “Уљепшајмо наш град “, на дјечијем игралишту у улици Бајрама Зенунија на Алипашином пољу. Замјеник градоначелника Камочаји је овом приликом изразио захвалност свима који су учествовали у реализацији овог пројекта.

Град Сарајево супокровитељ 6. Јахорина Филм Фестивала

Поводом овогодишњег Јахорина Филм Фестивала који ће одржати од 26. до 29. септембра, данас је у просторијама Collegium artisticuma организована прес конференција којој је у име Града Сарајева, једног од покровитеља фестивала присуствовао замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји. Како је истакао замјеник Камочаји, Град је почаствован што је дио овако значајног догађаја који је већ постао традиционалан. „Са задовољством смо се придружили овој манифестацији која има привредно културни и еколошки карактер, те која додатно јача добре односе Града Сарајева и Града Источног Сарајева. Ово је само један у низу пројеката у којима заједно партиципирамо. Фестивал, као промотор еколошког и туристичког филма даје нам додатни подстрек још снажнијој заједничкој сарадњи на афирмацији наших еколошких и туристичких вриједности“, казао је Камочаји.