Замјеник градоначелника Живановић присуствовао свечаном отварању “Балет Феста Сарајево” 2012.

Представом "Отело" у изведби ансамбла Државног балета из турског града Измира вечерас је у Народном позоришту  отворен “Балет Фест Сарајево”, који већ трећу годину организира Балет Народног позоришта Сарајево уз подршку Града Сарајева. Отварању фестивала присуствовао је замјеник градоначелника Мирослав Живановић. Подсјетио је како је “Балет Фест”  културна манифестација, коју између осталих, Градска управа континуирано подржава. 

Градоначелник Бехмен говорио о активностима Града Сарајева у области одрживог развоја и енергетске ефикасности на ЉУБЉАНА ФОРУМУ 2012.

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен на позив Града Љубљане, Центра за развој еУправе за југоисточну Европу и Института за геостратешка, правна и футуристичка истраживања присуствује ЉУБЉАНА ФОРУМУ 2012. – Будућност градова: одрживи развој и енергетска ефикасност. Поред домаћина градоначелника Љубљане, у раду Форума учествују и градоначелници и њихови замјеници градова: Подгорице, Загреба, Будимпеште, Бакуа, Букурешта и Цхисинауа (Молдавија).  Циљ Форума је повезати, омогућити и потакнути добре праксе, конкретну сарадњу и пројекте између градова, регија, држава и развојних институција ЕУ везано за рационално коришћење и управљање енергијом. У свом излагању на другој сесији о теми „Енергетска ефикасност градова и регија“, градоначелник Бехмен укратко се осврнуо на активности које Град Сарајево води већ трећу годину, придруживши се у марту 2009. Унији градова Европе, који имају за циљ рационално коришћење и управљање енергијом.

Сутра потписивање споразума о братимљењу између Града Сарајева и Града Пуле

У петак, 21.09.2012. у 11.30 часова градоначелници Сарајева и Пуле Алија Бехмен и Борис Милетић потписаће споразум о братимљењу између Града Сарајева и Града Пуле. Свечано потписивање споразума биће уприличено у оквиру пријема за делегацију Града Пуле коју ће предводити градоначелник Борис Милетић, а у којој ће се још налазити: замјеница градоначелника Вера Радоловић, предсједник Градског вијећа Денис Мартинчић, прочелник Кабинета жупана Истарске жупаније Миодраг Черина и прочелник Уреда Града Пуле Александар Матић.