Замјеник градоначелника Живановић присуствовао „Grantmakers East Forum-u 2012“

Форум донатора активних на подручју Средње и Источне Европе те земаља бившег Совјетског савеза „Grantmakers East Forum 2012“  одржао се у Сарајеву од 19.-21. септембра 2012. године. Сарајево и Фондација Мозаик су угостили 150 представника донатора, који су искористили прилику да се повежу са колегама из региона те размијене идеје и искуства приликом додјеле грантова у овом дијелу Европе. Анализирајући разне аспекте демократије, од улоге цивилног друштва у консолидирању демократије у пост-совјетским друштвима до економске неједнакости, недостатка демократије и концепта пост-демократије на подручју Европе, учесници су имали прилику сагледати и властиту улогу у осигурању учешћа грађана у процесима доношења одлука, као повезнице државе и грађана. Ријеч добродошлице овогодишњим учесницима Форума упутили су Мирослав Живановић замјеник градоначелника града Сарајева, Хаки Абази, предсједавајући Управног одбора ГЕФ-а и Зоран Пуљић, директор Фондације Мозаик. 

Под покровитељством градоначелника Бехмена одржан 4. међународни ватерполо турнир \”Сарајево Champions Challeng 2012.\”

Под покровитељством градоначелника Сарајева Алије Бехмена, у петак, 21. септембра, на Олимпијском базену Отока свечано је отворен Четврти међународни ватерполо турнир "Сарајево Champions Challeng 2012.". Турнир је од прошле године уврштен у званични календар такмичења Европске асоцијације за пливање и ватерполо (ЛЕН). На тродневном турниру, који организирају Олимпијски базен Отока и Пливачки савез БиХ учествовали су вишеструки европски прваци из сусједних земаља: Јадран из Сплита, Приморац из Котора и Јадран из Херцег Новог те, међу њима најмлађа, Војводина из Новог Сада, која је овогодишњи учесник квалификација за Лигу првака у ватерполу.

Потписан Споразум о братимљењу између Града Сарајева и Града Пуле

Градоначелници Сарајева и Пуле Алија Бехмен и Борис Милетић данас су потписали  Споразум о братимљењу између Града Сарајева и Града Пуле. Према Споразуму, градови ће се залагати за даљње јачање пријатељства и унапређење међусобне сарадње на свим подручјима од интереса за грађане Сарајева и Пуле. Такођер ће размјењивати информације и искуства на подручјима дјеловања у оквиру надлежности градске управе: локална самоуправа, култура, образовање, туризам, питања младих, здравство и социјална политика, градске јавне службе, заштита и очување културно-историјског наслијеђа, заштита околине, стратегија развоја малих и средњих предузећа, међународни односи, спорт и друга подручја од међусобног интереса за оба града.

Поводом Међународног дана мира делегације Града Сарајева и Града Пуле данас полажу цвијеће на Спомен-обиљежје убијеној дјеци Сарајева

Данас, 21.09.2012. у 12.30 часова делегације Града Сарајева и Града Пуле одаће почаст и положити цвијеће на Спомен-обиљежје убијеној дјеци опкољеног Сарајева 1992. – 1995. поводом 21. септембра – Међународног дана мира. Полагање цвијећа биће уприличено након свечаног потписивања споразума о братимљењу између Града Сарајева и Града Пуле које је предвиђено за данас (21.09.2012.) у 11.30 часова у просторијама Града Сарајева.