Behmen i Ler prezentirali realizirane projekte Grada Sarajeva u 2012. godini na tradicionalnoj novogodišnjoj tiskovnoj konferenciji

Gradonačelnik Sarajeva, Alija Behmen i predsjedatelj Gradskog vijeća, Željko Ler, održali su danas tradicionalnu novogodišnju tiskovnu konferenciju na kojoj su novinarima prezentirani rezultati postignuti u 2012. godini. “Ove godine bh. prijestolnica obilježava tri značajna jubileja: 20. godišnjicu od početka opsade grada, 550. godina od utemeljenja Sarajeva i 67. godina od oslobođenja grada od fašizma. Na Dan grada održana je scensko-glazbena poema “Sarajevska crvena linija, u spomen 11.541 sarajki i sarajlija, od toga preko 1.600 djece, ubijenih tijekom četverogodišnje opsade našeg grada. Kolektivna nagrada \’\’Duško Kondor\’\’ za građansku hrabrost i afirmaciju građanske hrabrosti dodijeljena je građanima Sarajeva koji su živjeli, bili ranjeni, ubijeni i umrli, ali i opstali u Sarajevu za vrijeme opsade. Dan prije promovirali smo projekt Muzej opsade – Umijeće življenja 1992.-1995. – FAMA kolekcija, a poznato vam je da je  Općina Centar izdala urbanističku dozvolu za izgradnju muzeja na prostoru Hastahane na Marijin-Dvoru. Važno je napomenuti da je nova gradska vlast pobratimskog grada Barcelone na čelu s gradonačelnikom gospodinom Xavier-om Trias-om, iskazala spremnost da financijski pomogne ovaj projekt (s 40.000 eura), a planira i veliku prezentaciju Muzeja opsade u proljeće 2013. godine”, istaknuo je gradonačelnik Behmen.

45. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Održana je 45. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva kojom je predsjedavao predsjedatelj Gradskog vijeća prim. dr. Željko Ler. Prije usvajanja dnevnog reda, Gradskom vijeću obratio se predsjedatelj prim. dr. Željko Ler, s prijedlogom da se točka "Informacija o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i prometa u razdoblju siječanj – listopad 2012. godine" povuče s dnevnog reda, uz obrazloženje da ista nije dostavljena od strane Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo. Vijećnici Gradskog vijeća usvojili su Strategiju razvoja Grada Sarajeva za 2012-2020. Strategija razvoja Grada Sarajeva predstavlja strategijski okvir s najvažnijim društvenim i ekonomskim opredjeljenjima u sklopu kojih će se definirati konkretni programski ciljevi u planiranom razdoblju. Ovaj plan provodit će se u razdoblju pristupnih pregovora Bosne i Hercegovine s EU, što će uvelike utjecati na oblikovanje cjelokupne nacionalne politike.

Gradska uprava vodi pregovore za organizaciju Javnog dočeka Nove godine u Sarajevu

S obzirom na veliki interes medija i javnosti o ovogodišnjoj organizaciji Javnog dočeka Nove godine u Sarajevu obavještavamo da Gradska uprava trenutno vodi pregovore s određenim partnerima u organizaciji. Pregovori se vode s partnerima za organizaciju Središnjeg programa, kao i za organizaciju Dječjeg programa. Po okončanju pregovora, najvjerojatnije početkom sljedećeg tjedna, javnost će biti upoznata sa službenim informacijama o konačnoj odluci.