Monografija o sarajevskoj olimpijadi 2014., a Europski zimski olimpijski festival mladih 2017. godine

Sarajevo i Istočno Sarajevo su na redovitom zasjedanju 41. Generalne skupštine Europskih olimpijskih komiteta (EOC), koja je prošlog vikenda održana u Rimu, proglašeni gradovima domaćinima Europskog zimskog olimpijskog festivala za mlade 2017. godine (EYOWF 2017). Sarajevo će po drugi put u svojoj povijesti zapaliti olimpijski plamen od 11. do 18. veljače 2017. oko kojeg će se okupiti oko 1500 sportašica i sportaša, uz isti broj tehničkog osoblja,  iz više od 40 europskih zemalja članica EOC-a – istaknuto je na tiskovnoj konferenciji održanoj danas u prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine. „Dobivanjem domaćinstva ovog sportskog događaja uvezali smo politički, kulturno-povijesni, sportski i gospodarski interes, čime se Bosna i Hercegovina i čitava naša regija vraća u epicentar zanimanja svjetske javnosti. Pred nama je mnogo posla, kako bi sportska infrastruktura na olimpijskim planinama (Jahorini, Bjelašnici i Igmanu) spremno dočekala sportaše. Također, uz dvoranu na Palama i sarajevsku „Zetru“, imamo i „Skenderiju“ koja može s kulturno-sportskim sadržajima odgovoriti ovom festivalu mladih“, istaknuo je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen te se zahvalio svima koji su doprinijeli da dobijemo ovaj festival mladosti, sporta i turizma.

Sarajevo je grad koji morate posjetiti u 2013. godini

Australski putopisac i fotograf Lance Richardson, koji živi na relaciji Sydney – New York, svrstao je Sarajevo među deset destinacija koje turisti moraju  posjetiti u 2013. godini. Tako se glavni grad našao rame uz rame s brazilskim Rio de Janeirom, Burmom, Kenijom, Austinom u SAD-u, Madridom, Šangajem, Islandom, Šri Lankom i Omanom. Richardson Sarajevo opisuje kao "blago Europe", grad koji je u novijoj povijesti preživio opsadu 18.000 srbskih trupa koje su opkolile grad i granatirale ga više od tri godine pri čemu je ubijeno nekoliko tisuća građana. "Danas je Sarajevo veoma pristupačan grad koji zovu europskim Jeruzalemom. Crkve, sinagoge i džamije nalaze se u blizini. Iako je Istanbul opisivan kao grad gdje se sastaju Istok i Zapad, Sarajevo mu je ozbiljan konkurent", piše između ostalog u preporuci australskog putopisca i fotografa.

Tiskovna konferencija povodom dobivanja organizacije Europskog zimskog olimpijskog festivala mladih 2017. godine

U ponedjeljak, 10.12.2012. godine u 12.00 sati održat će se tiskovna konferencija povodom proglašenja Sarajeva i Istočnog Sarajeva domaćinima Europskog zimskog olimpijskog festivala mladih 2017. godine (EYOWF) kojoj će nazočiti gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović te predstavnici Olimpijskog komiteta BiH. Također, bit će upriličeno potpisivanje Zajedničke izjave gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena i gradonačelnika Istočnog Sarajeva Vinka Radovanovića kojom se daje potpora izdavanju monografije o sarajevskoj olimpijadi. Ovom reprezentativnom monografijom, koja će izaći u izdanju izdavačke kuće Rabic, želi se na poseban način obilježiti tri desetljeća od održavanja 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.