Иницијални састанак о могућностима покретања пројекта „Поједностављење процедура и развој електронске регистрације привредних субјеката“

У организацији Градског бизнис центра и Службе за локално пословање Града Сарајева у сриједу, 19.12.2012. године с почетком у 09.30 часова, одржаће се Иницијални састанак о могућностима покретања пројекта „Поједностављење процедура и развој електронске регистрације привредних субјеката“. Имајући у виду да Босна и Херцеговина и даље има ниску конкурентност са аспекта привлачења страних инвестиција, гдје су један од разлога бројне процедуре приликом оснивања и регистрације нових правних субјеката, цијенимо неопходним да што прије надлежне институције размотре могућност превазилажења постојећег стања и креирања што квалитетнијих рјешења. 

Одржана комеморативна сједница поводом смрти Дениса Заимовића

Поводом трагичне смрти др. сци. Дениса Заимовића, гласноговорника Града Сарајева данас је у амфитеатру зграде Града Сарајева одржана комеморативна сједница на којој су се од настрадалог Дениса опростили многобројни пријатељи, сарадници и колеге новинари. У име Градске управе присутнима се обратио замјеник градоначелника Мирослав Живановић, који је истакао како нема те ријечи и тог дјела које може пружити довољно утјехе и подршке његовим најближим. „Задужио нас је Денис јер је био један од нас, један од оних посебних који искрено вјерују, вриједно раде, стално уче и истражују, али и пазе и подучавају, један од оних који су насушна потреба сваке заједнице, њене стабилности и одржања. Дениса морамо цијенити због устрајности да оно чиме се занимао у науци, оствари у пракси. Цијенићемо га и због тога што није оклијевао своја знања и вјештине ставити у службу хуманитарног рада, рада на пројектима који промичу солидарност међу људима. Свој посао је радио одговорно, стрпљиво, предано, био је професионалац који је градио повјерење“, казао је у свом говору замјеник Живановић.