Povodom 01. ožujka Zajednička svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva i općinskih vijeća Grada Sarajeva

U petak, 01.03.2013. godine u 13.00 sati, povodom 01. ožujka – Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, održat će se Zajednička svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva i općinskih vijeća Grada Sarajeva. Svečanu sjednicu otvorit će zamjenik predsjedatelja Gradskog vijeća Grada Sarajeva Salko Nikšić, a nazočnim zastupnicima, vijećnicima, diplomatskom koru, predstavnicima svih razina vlasti u zemlji i ostalim uzvanicama – prigodnim govorom obratit će se fra Luka Markešić.

Na Dan neovisnosti BiH odavanje počasti i polaganje cvijeća na spomen-obilježja u Sarajevu

Povodom 01. ožujka – Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, izaslanstvo Grada Sarajeva predvođeno gradonačelnikom Alijom Behmenom i zamjenikom predsjedatelja Gradskog vijeća Salkom Nikšićem, zajedno s predstavnicima četiri gradske općine, u petak, 01.03.2013. godine, odat će počast i položiti cvijeće na:  09.00 sati – Spomen-obilježje Vječna vatra, 09.30 sati – Šehidsko spomen-mezarje Kovači, mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, 10.00 sati – Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., 10.15 sati – Bista Josipa Broza Tita, 10.30 sati – Spomen-park Vraca, 11.00 sati – Groblje Lav i 11.30 sati – Spomen-obilježje na Trgu ZAVNOBiH-a.

Gradonačelnik Behmen primio veleposlanika Slovačke Republike u oproštajnu posjetu

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen primio je danas u oproštajnu posjetu veleposlanika Slovačke Republike u BiH, NJ.E. Miroslava Mojžitu. Gradonačelnik se veleposlaniku Mojžiti zahvalio na njegovom zalaganju u razvoju bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Slovačke Republike, koja se u prethodnom razdoblju može smatrati jako dobrom. Istakao je da visoku razinu političkog dijaloga treba dodatno ojačati produbljivanjem ekonomske suradnje između dvije zemlje. Veleposlanik Mojžita je izrazio uvjerenje da će ove dvije zemlje i u predstojećem razdoblju raditi na unapređenju bilateralnih odnosa u svim sferama od obostranog interesa, a na temeljima međusobnog uvažavanja kao što su to činile i do sada.

Gradonačelnik Behmen upriličio prijem dobrodošlice za tim „Sarajevske spike 2013“

Prvi međunarodni plesni seminar u BiH pod nazivom „Sarajevska spika 2013“ održat će se od 08. do 10.02.2013 na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti u organizaciji Udruge umjetnika „Bellarte“. Počasni pokrovitelj ovog događaja  je Grad Sarajevo, a podržali su ga i Internacionalni kazališni festival MESS i Francuski institut u BiH. Tom prigodom, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa svojim suradnicima danas je upriličio prijem dobrodošlice za predavački tim ovog seminara, na čelu s Aleksandrom Josipovićem, renomiranim francuskim umjetnikom i asistentom jednog od vodećih ljudi svjetskog plesa prof. dr. Ruud-a Vermeij-a.  

Gradonačelnik Behmen: U osobnoj karti Sarajeva pisat će se dvije olimpijade – ZOI \’84 i olimpijada mladih

Svečanom akademijom Olimpijskog komiteta BiH, Grada Sarajeva i kompanije ZOI \’84 večeras je u Olimpijskom muzeju obilježena 29. godišnjica 14. zimskih olimpijskih igara Sarajevo \’84. Gradonačelnik Alija Behmen kazao je da mnogo veći i mnogoljudniji gradovi u svijetu od Sarajeva nemaju svoju olimpijadu. „U osobnoj karti ovog grada pisat će se dvije olimpijade, prva prava olimpijada 1984. i olimpijada mladih,  koja će se održati 2017. Zbog te činjenice naš grad ima privilegiju da se nalazi u malobrojnom društvu odabranih. Naše zadovoljstvo je veće s obzirom na činjenicu da su Sarajevo i Istočno Sarajevo proglašeni za domaćina EYOWF-a, 2017. godine“, kazao je Behmen te dodao da se dobivanjem ove organizacije  BiH i čitava regija vraća u epicentar zanimanja svjetske javnosti. „Sarajevo će tako po drugi put u povijesti zapaliti olimpijski plamen, oko kojeg će se okupiti oko 1.500 sportaša iz više od 40 europskih zemalja", istakao je Behmen.

Javni uvid u Nacrt RP “Park šuma Mojmilo”

Obavještavamo Vas da će se Nacrt Regulativnog plana „Park šuma Mojmilo“ staviti na javni uvid u razdoblju od 30.01. do 06.03.2013. godine, svakog radnog dana u terminu od 08.30 do 15.00 sati u prostorijama MZ „Švrakino selo II“, MZ „Dobrinja C“ i MZ „Olimpijsko selo“.

Svečana akademija povodom 29. godišnjice XIV ZOI \’84.

U četvrtak, 07.02.2013. godine u 18.00 sati u Olimpijskom muzeju na Zetri održat će se Svečana akademija u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH, Grada Sarajeva i KJP ZOI ’84., povodom obilježavanja 29. godišnjice XIV ZOI – Sarajevo \’84. Nazočnima će se obratiti gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić i direktor ZOI ’84. Salko Hasanefendić.

Izaslanstvo Grada Sarajeva na komemorativnoj sjednici i polaganju cvijeća povodom Dana sjećanja na stradale građane Sarajeva

Izaslanstvo Grada Sarajeva na čelu s gradonačelnikom Alijom Behmenom,  danas je nazočilo Zajedničkoj komemorativnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Grada Sarajeva i općinskih vijeća s područja KS-a, održanoj povodom obilježavanja Dana sjećanja na sve poginule građane Sarajeva u razdoblju od 1992.-1995. Sjednicu je otvorila Mirjana Malić, predsjednica Skupštine Kantona Sarajevo, koja je sve nazočne pozvala da odaju počast ubijenim građanima Sarajeva tijekom četverogodišnje opsade glavnog grada Bosne i Hercegovine.