Gradonačelnik Komšić posjetio radnike GRAS-a i pozvao ih da nastave s radom

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić posjetio je danas radnike GRAS-a koji su prošle srijede obustavili rad kako bi razgovarao o iznalaženju rješenja za trenutnu situaciju. "Iako kantonalna poduzeća nisu u mojoj mjerodavnosti, kao gradonačelnik sam odgovoran prema građanima koji trpe zbog obustave prijevoza, a sad sam upoznat i s problemima koje trpe radnici GRAS-a, koji su također građani Sarajeva", rekao je Komšić novinarima nakon sastanka s radnicima. Po njegovom mišljenju probleme u GRAS-u je moguće riješiti, ali ne u kratkom roku, jer to ne bi mogla ni vlast s puno većim proračunom od aktualnog.

Veleposlanik Republike Grčke u BiH u posjeti gradonačelniku Ivi Komšiću

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas veleposlanika Republike Grčke u BiH, NJ.E. Karolosa Gadisa, koji mu je u svoje i u ime gradonačelnika Atene čestitao na imenovanju. Tijekom susreta razgovarano je o dosadašnjoj suradnji Veleposlanstva i Gradske uprave, te o unapređenju suradnje glavnih gradova BiH i Grčke, posebice 2014. godine. „Grčka preuzima predsjedavanje Europskom unijom 2014. godine, a u isto vrijeme će Sarajevo biti centar Europe i svijeta, jer se te godine obilježava sto godina od početka Prvog svjetskog rata i 30. godina od održavanja XIV Zimskih olimpijskih igara“, kazao je veleposlanik Gadis, te iskazao spremnost pomoći bh. prijestolnici u realizaciji projekta „Sarajevo 2014.“.

Gradonačelnik Komšić primio veleposlanika Češke Republike

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas Nj.E. Tomaša Szunyoga, veleposlanika i Olgu Zdralkovu, konzulicu Češke Republike u BiH,  koji su mu čestitali na imenovanju. Gradonačelnik Komšić i veleposlanik Szunyog su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Grada Sarajeva s Češkim veleposlanstvom i Gradom  Pragom, koja počiva na tradicionalnim povijesnim i prijateljskim vezama. „Pogotovo je bila intenzivna kulturna suradnja, koju ćemo nastaviti i još više unaprijediti“ istaknuo je Komšić, te dodao da očekuje uključivanje Češke Republike o projekt „Sarajevo 2014.“ , kojim će se obilježiti sto godina od početka Prvog svjetskog rata i 30. godina od održavanja XIV Zimskih olimpijskih igara u našem gradu.