Zamjenik gradonačelnika Čović zajedno s kompanijom \”dm drogerie markt\” donirao 3.000 KM Centru za slijepu i slabovidnu djecu i mladež

Povodom otvorenja 53. trgovine na adresi Koševo 8 u Sarajevu, kompanija Dm drogerie markt d.o.o. donacijom u iznosu od 3.000 KM, obradovala je učenike Centra za slijepu i slabovidnu djecu i mladež u Sarajevu. Jednosatnim radom na kasi, donaciji je dao doprinos i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ranko Čović, koji je zajedno s Admirom Isaković iz kompanije dm, uručio poklon-ček donacije Damiru Ovčini, direktoru Centra. „Čast mi je podržati akciju koju sprovodi dm kompanija. Uprava Grada Sarajeva ima izražen senzibilitet prema osobama s posebnim potrebama, a meni osobno predstavlja zadovoljstvo da doprinesem unapređenju rada institucije koja se brine o osobama s oštećenjem vida“, istakao je Čović.

Gradonačelnik Komšić primio austrijskog veleposlanika

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas veleposlanika Republike Austrije u BiH, Nj. E. Donatusa Kocka, koji mu je čestitao na imenovanju. „Republika Austrija, zajedno s pobratimskim gradom Innsbruckom, te gradovima Bečom, Linzom i Grazom, tijesno je povezana sa Sarajevom. Suradnja je veoma sadržajna u području obrazovanja, kulture, turizma i sporta,  a izražen je interes za otvaranjem novog intenzivnog poglavlja u dugogodišnjim prijateljskim partnerskim vezama“, istaknuo je ambasador Kock. Austrijski veleposlanik je istaknuo značaj projekta „Sarajevo – most kultura Europe 2014.“, kada će cijeli svijet gledati u Sarajevo i taj visoki simbolizam ovog događaja treba iskoristiti za poruku mira iz bh. prijestolnice.