Gradonačelnik Komšić razgovarao sa veleposlanikom Sri Lanke o mogućnostima suradnje s gradovima ove prijateljske zemlje

Nj.E. Allyar Lebbe Abdul Azees, veleposlanik Demokratske Republike Sri Lanke za BiH, sa sjedištem u Beču, posjetio je danas gradonačelnika Sarajeva Ivu Komšića. Prijem je upriličen na prijedlog veleposlanika kako bi se razgovaralo o mogućnostima buduće suradnje između Sarajeva i gradova ove prijateljske zemlje. S obzirom na interes koji je veleposlanik Sri Lanke iskazao tijekom današnjeg susreta, gradonačelnik Komšić je veleposlanika ukratko upoznao s administrativno-pravnim položajem Sarajeva kao glavnim gradom BiH, načinom na koji funkcionira Grad Sarajevo, njegovom teritorijalnom organizacijom, te mjerodavnostima i izvorima financiranja.

Gradonačelnik Komšić upriličio prijem za gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas višečlano izaslanstvo iz Trebinja, predvođeno gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem. Tijekom prijema dvojica gradonačelnika su razgovarali o uspostavi suradnje preko realizacije projekata u području gospodarstva, poljoprivrede, poglavito kad je riječ o proizvodnji zdrave hrane, te turizma i kulture. Razgovaralo se i o susretima gospodarstvenika i turističkih djelatnika Sarajeva i Trebinja, koje bi inicirao Grad Sarajevo preko Gospodarske komore Kantona Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Gradonačelnik primio Faridu Shaheed, specijalnu izvjestiteljicu UN-a za kulturna prava

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, primio je danas Faridu Shaheed, specijalnu izvjestiteljicu UN-a za kulturna prava, koja boravi u višednevnoj posjeti BiH kako bi razgovarala s akterima vlasti o izazovima s kojima se susreću u provedbi prava u kulturi, kao i o dobrim praksama i njihovim postignućima. Istakavši dugogodišnju reputaciju Sarajeva kao multikulturološkog centra, Shaheed je izrazila uvjerenje da vlasti i građani čine sve kako bi se ta reputacija i dalje njegovala.