Grad Sarajevo osigurao 221 stipendiju za djecu boraca i poginulih civila – žrtava rata Fonda IKRE

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i direktorica Fonda IKRE Enisa Rustempašić danas su, u prostorijama Gradske uprave, potpisali Ugovor za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata ovog fonda, a koja se nalaze u izuzetnoj socijalnoj potrebi. Potpisivanju Ugovora nazočio je i zamjenik gradonačelnika Ranko Čović,  pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje Ramiz Kadić, te jedan broj učenika –stipendista s roditeljima. Vrijednost ugovora je 200.000 KM, a stipendiju će dobiti 221 učenik, od toga 120 osnovaca i 101 srednjoškolac. Visina stipendije je 100 KM mjesečno, a isplaćivat će se za devet mjeseci 2013. godine.

Gradonačelnik Komšić primio kineskog veleposlanika u nastupnu posjetu

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas u nastupnu posjetu veleposlanika Narodne Republike Kine u BiH, Nj.E. Dong Chunfenga, kojem je poželio uspješan diplomatski mandat  u našoj zemlji. Sugovornici su ocijenili da postoje veliki potencijali za uspostavu konkretnih oblika suradnje Sarajeva s kineskim gradovima u području gospodarstva, zdravstva, kulture i obrazovanja, a pogotovo u području turizma s obzirom na izuzetne prirodne i turističke resurse, koje posjeduje bh. prijestolnica.

Zamjenik pokrajinskog predsjednika Gornje Austrije Josef Ackerl u posjeti gradonačelniku Ivi Komšiću

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas u svom kabinetu zamjenika pokrajinskog predsjednika Gornje Austrije, Josefa Ackerla. „Mi, Austrijanci smo povijesno vezani za vaš grad i raduje me činjenica da je upravo Sarajevo domaćin kulturnih, sportskih, memorativnih i drugih manifestacija povodom stogodišnjice od početka Prvog svjetskog rata“, kazao je Ackerl.