Grad Sarajevo u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo FBiH i Udrugom „Partnerstvo za javno zdravlje“ organizira tiskovnu konferenciju povodom 31. svibnja, Svjetskog dana bez duhanskog dima

U petak 31.05.2013. godine s početkom u 12.00 sati, Grad Sarajevo u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH i Udrugom „Partnerstvo za javno zdravlje“, organizirat će tiskovnu konferenciju povodom obilježavanja 31. svibnja, Svjetskog dana bez duhanskog dima. Na konferenciji za medije novinarima će se obratiti dr. Ranko Čović, zamjenik gradonačelnika Sarajeva i dr. Aida Ramić, zamjenica direktora  Zavoda za javno zdravstvo FBiH. 

Zamjenik gradonačelnika Čampara razgovarao s predstavnicima EU-Tourisma BiH o razvoju turističke industrije u BiH

Zamjenik gradonačelnika Aljoša Čampara, održao je danas sastanak s predstavnicima EU-Tourism BiH – Mary McKeon, voditeljicom tima, Samy Hermasom i Melihom Kozarić Fanning,  koordinatorima projekta „Tehničke pomoći za potporu turističkoj industriji u BiH“. Prema riječima Mary McKeon, ovaj projekt financiran od strane Izaslanstva Europske unije, počeo je u veljači 2011. godine, te je tijekom dvije godine aktivnosti imao za cilj da kroz četiri projektne komponente postavi temelje za održivi razvoj industrije turizma u BiH, u okviru priprema za članstvo u EU.

Zamjenik gradonačelnika Aljoša Čampara razgovarao o uspostavi Informativnog centra MKSJ u Sarajevu

Zamjenik gradonačelnika Aljoša Čampara, razgovarao je danas s Almirom Alićem, predstavnikom Tajništva Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju o uspostavi Informativnog centra MKSJ u Sarajevu, kako bi informacije o presudama i aktivnostima MKSJ-a bile dostupne široj javnosti. Grad Sarajevo je od lipnja 2009. godine vodio niz aktivnosti, temeljem inicijative Gradskog vijeća (iz travnja 2008. godine), da se arhiva ICTY preuzme i smjesti u Sarajevu, nakon što Haški tribunal prestane s radom.

Gradsko vijeće usvojilo Odluku o formiranju Organizacijskog odbora za pripremu i provedbu Programa „Sarajevo – europski most kultura 2014“

Gradsko vijeće Grada Sarajeva na svojoj 3. sjednici, kojom je predsjedavao Sabahudin Delalić, usvojilo je Odluku o formiranju Organizacijskog odbora za pripremu i provedbu Programa „Sarajevo – europski most kultura 2014“. Sastav članova Odbora je dopunjen gradskim vijećnicima Tatjanom Ljujić-Mijatović, Sanjom Lazar i Vedranom Dodikom, te direktorom Međunarodnog centra za mir Ibrahimom Spahićem s obzirom da svojim, kako je istaknuto, profesionalnim i ljudskim karakteristikama mogu doprinijeti njegovom radu. Usvajanjem ove odluke Grad Sarajevo započinje aktivnosti na pripremi i provedbi manifestacije  „Sarajevo – europski most kultura 2014.“, kojom će se obilježiti  100. godina od početka Prvog svjetskog rata, 30. godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, 60. godina od usvajanja Europske konvencije o kulturi i 30. godina postojanja Međunarodnog festivala „Sarajevska zima“.