Zamjenik gradonačelnika dr. Čović: Grad Sarajevo će inicirati da cijeli mjesec svibanj slijedeće godine protekne u znaku borbe protiv pušenja

„Grad Sarajevo će inicirati da ne samo 31. svibanj, već cijeli peti mjesec sljedeće godine protekne u znaku borbe protiv pušenja nizom konkretnih aktivnosti i akcija, pogotovo među mladim ljudima koji su najviše podložni pošastima današnjeg vremena“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Ranko Čović, koji je u ime Grada Sarajeva pozdravio i danas otvorio okrugli stol pod nazivom „Značaj i ključna uloga obiteljske medicine u motivaciji za prestanak pušenja i promjenu obrasca ovisničkog ponašanja – iskustva i budući pravci djelovanja“. Okrugli stol je organizirao Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo povodom 31. svibnja – Svjetskog dana nepušenja.

Oslobodi se duhanskog dima – poruka s tiskovne konferencije održane povodom 31. svibnja, Dana bez duhanskog dima

„Oslobodi se“, poruka je Svjetske zdravstvene organizacije vladama zemalja članica povodom Svjetskog dana borbe protiv pušenja, koja je danas istaknuta na tiskovnoj konferenciji u Sarajevu koju su organizirali Grad Sarajevo, Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH i Udruga „Partnerstvo za javno zdravlje“. Konferenciji su nazočili dr. Ranko Čović, zamjenik gradonačelnika i dr. Aida Ramić, zamjenica direktora Zavoda za javno zdravstvo FBiH, te volonteri Udruge „Partnerstvo za javno zdravlje“, inače mladi iz Crvenog križa Ilidža koji su svojim performansom ukazali na posljedice koje izaziva nikotin. U svom obraćanju dr. Čović, navodi kako je pušenje jedan od vodećih javno-zdravstvenih problema.