Уз помоћ фирме из Турске у Сарајеву ће бити покренута производња тулипана

Замјеник градоначелника др. Ранко Човић, примио је данас представнике турске компаније „Асиалале“, предвођене менаџером продаје и извоза Еике Јонсеном. Ријеч је о компанији која је једина специјализована у Турској за производњу тулипана, којима снабдијева све веће градове у Турској, али и Иран, Ирак, Азербејџан, те друге земље и компаније које се баве уређењем пејзажа и парковских површина. Иначе, представници „Асиалале“ у Сарајеву, између осталог, бораве и ради остваривања будуће сарадње са КЈКП „Парк“. Према ријечима замјеника градоначелника Човића, визија Града Сарајева је да бх. пријестолница  у будућности има што више уређених зелених површина, а сарадња са компанијом „Асиалале“ представља пут ка реализацији тог циља.

Замјеник градоначелника Човић уприличио пријем за Ену Оруч – јуниорску првакињу свијета у теквандо-у

Замјеник градоначелника др. Ранко Човић и стручни савјетник за спорт и тјелесни одгој, Милан Максимовић, примили су данас Ену Оруч, јуниорску првакињу свијета у теквандо-у и њеног тренера Ибрахима Кољу. Ова млада Зеничанка, ученица деветог разреда основне школе и чланица Теквандо клуба Сарајево, упознала је представнике Града Сарајева о својим успјесима у досадашњој каријери. Како је истакла Оруч, на Отвореном Свјетском теквандо првенству које је одржано у Лондону, уз учешће 36 земаља свијета и преко 1.200 такмичара (јуниори и сениори), у јуниорској конкуренцији у борбама категорије +50 кг, освојила је прво мјесто и златну медаљу.

Замјеник градоначелника Ранко Човић посјетио Олимпијски базен Отока

Замјеник градоначелника др. Ранко Човић, данас је посјетио Олимпијски базен Отока, како би се упознао са пројектним активностима које управа овог Базена реализује. Авдија Хасановић в.д. директор Предузећа са својим сарадницима приликом обиласка објекта, упознао је др. Човића о реализацији едукативних и спортских пројеката, те другим актуелним дешавањима. Презентовани су досадашњи резултати реализације пројеката Школе пливања, а разговарало се о изналажењу системских рјешења Школе пливања за све ученике четвртих разреда основних школа на подручју Кантона Сарајево и подршци реализације овог пројекта од стране општина и Кантона.