Годишњица масакра на Маркалама

Градоначелник Иво Комшић и замјеник градоначелника Аљоша Чампара у име Града Сарајева данас су одали почаст и положили цвијеће на спомен-обиљежје испред сарајевске Градске тржнице Маркале, гдје је прије 18. година убијено 43-оје наших суграђана, а 84 је теже рањено. Градоначелник Комшић казао је како Сарајлије не могу и не смију заборавити нити једну тужну годишњицу оваквих злочина јер су то били потпуно невини људи. „Њихова једина кривица је била та што су живјели у Сарајеву и нису га хтјели напустити. Стога се ми стално морамо подсјећати на ове и сличне злочине, говорити истину и само истину“, рекао је градоначелник Комшић.

Поводом пете годишњице Олимпијског базена Отока замјеник градоначелника Чампара отворио Ватерполо турнир

Замјеник градоначелника Аљоша Чампара данас је у име Града Сарајева отворио Ватерполо турнир  који се одржао поводом обиљежавања пете годишњице успјешног рада Јавног предузећа „Олимпијски базен Отока” Д.О.О. Сарајево. Замјеник градоначелника Чампара посебну захвалност и честитке упутио је руководству Олимпијског базена Сарајево, који је и у овој години успјешно наставио са реализацијом стратешких циљева који се односе на едукацију непливача, развој и афирмацију водених спортова и рекреацију грађана.

Градоначелник Комшић примио у наступну посјету амбасадора Републике Италије у БиХ

Градоначелник Сарајева Иво Комшић сусрео се данас са амбасадором Републике Италије у БиХ, Њ.Е. Ругером  Коријасом. Том приликом, градоначелник је упознао амбасадора са послијератном реконструкцијом града обзиром да је амбасадору Коријасу  ово почетак дипломатског мандата и прва посјета  Сарајеву, те му пожелио успјешан мандатни период у БиХ. „Сарајево је након рата изгледало као Дрезден 1945. године. Данас се само понегдје, на неким фасадама могу видјети трагови рата. Углавном је све обновљено захваљујући донацијама Европске заједнице. Сада се ипак у Сарајеву има шта видјети. И сарајевска Вијећница је у задњој фази реконструкције и њено отворење се очекује наредне године“, рекао је Комшић.