Припреме за дочек Нове године у завршној фази

На данашњој прес конференцији, посљедњој поводом јавног дочека Нове године, Аљоша Чампара, замјеник градоначелника и предсједник ИО за Јавни дочек Нове године, истакао је како су све припреме за јавни дочек Нове године ушле у посљедњу фазу. Учесници  Централног програма дочека, који ће се одржати под мотом „Тропска ноћ у Сарајеву”, су бх. бендови. Централни програм ће испред ББИ-а центра у 21 х започети наступом ДЈ Мухамеда Трнке, Диванхане, потом сарајевске рок групе The Last Location, Конвоја, репера Френкија. У Нову годину грађане ће увести бх. плесачи и Сарајево драм Оркестра у ритму самбе, а иза помоћи до 1 час ће све присутне забављати бенд Serous Beat Lovers.

Традиционални новогодишњи прес: Комшић најавио фестивал хокеја у Зетри поводом 30 година од одржавања Сарајевске олимпијаде

На Олимпијском базену Отока данас је одржан традиционални новогодишњи прес градоначелника Сарајева проф. др. Иве Комшића. Пријему су присуствовали и замјеник предсједавајућег Градског вијећа Градимир Гојер, замјеник градоначелника, Аљоша Чампара, градски вијећник Хасан Хоџић, секретар Градске управе, Елвир Хаџиахметовић, и директор Олимпијског базена Отока-Меандер, Авдија Хасановић. Градоначелник се осврнуо на реализиране пројекте и активности у 2013. и представио планове и пројекте Града за 2014. годину. Посебно је нагласио чињеницу да Градска управа у наредну годину улази без дугова, за разлику од прошле године када је била у минусу 2 милиона марака, а што је наслијеђени дуг од пријашње администрације.

Ice – Фест Сарајево 2014. у Зетри поводом обиљежавања XIV Зимских олимпијских игара

Највећи хокејашки догађај  под називом у нашој земљи, након XIV Зимских олимпијских игара, одиграће се у дворани Хуан Антонио Самаран у Сарајеву. Главни град Босне и Херцеговине има част да буде домаћин двије утакмице у хокеју на леду, респектабилне ЕБЕЛ лиге. Повод за одигравање ових утакмица је обиљежавање 30. година од одржавања Зимских олимпијских игара у Сарајеву. Догађај носи име Ice-Фест Сарајево 2014., а његови организатори су Хокејашки савез БиХ и Хокејашки савеза Олимпија из Љубљане, уз подршку ЕБЕЛ хокејашке лиге, те уз покровитељство Града Сарајева. Тим поводом у просторијама Градске управе Града Сарајева, данас је одржана прес конференција на којој су представљени детаљи овог врхунског спортског догађаја.

Градоначелник проф. др. Иво Комшић честитао Божић

Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић упутио је кардиналу Врхбосанске надбискупије Винку Пуљићу, бискупу Врхбосанске надбискупије, монс. др. Пери Судару и свим католицима у граду Сарајеву и Босни и Херцеговини, искрене честитке уз жељу да и ове божићне празнике проведу у добром здрављу и расположењу, окружени с најближима. „Вјерујем да ће и овај Божић протећи у ширењу вјере и наде у срећније и успјешније сутра, у потицању узајамног разумијевања и поштовања, те за исказивање људске топлине и солидарности према свима онима којима је помоћ пријеко потребна“, истакнуо је у честитки градоначелник Комшић.

У четвртак традиционални новогодишњи прес градоначелника Комшића на Олимпијском базену Отока

У четвртак 19.12.2013. године у 12.00 часова на Олимпијском базену Отока одржаће се традиционални новогодишњи прес градоначелника Сарајева проф. др. Иве Комшића. Том приликом градоначелник Комшић осврнуће се на реализоване пројекте и активности у 2013. и представити планове и пројекте Града за 2014. годину.

Јавна расправа на Нацрт буџета Града Сарајева за 2014. годину

Градска управа Града Сарајева обавјештава грађане, организације и установе да доставе своје приједлоге и примједбе на Нацрт буџета Града Сарајева за 2014. годину који је Градско вијеће Града Сарајева прихватило и упутило у јавну расправу на сједници одржаној дана 27.11.2013. године.

Одржана Конституирајућа сједница ОО за одржавање XIII Европског олимпијског фестивала за младе 2017. године

Данас је одржана Конституирајућа сједница Организационог одбора за одржавање XIII Европског олимпијског фестивала за младе 2017. године на којој су копредсједавајући Одбора, градоначелник Сарајева Иво Комшић и градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија остале чланове упознали са хронологијом досадашњих активности на организацији EYOF-a 2017. Ради се о великом тијелу, којег чине представници Градова Сарајева и Источног Сарајева и институција БиХ. Замјеник градоначелника Ранко Човић истакао је да је приоритетно испуњавање услова дефинисаних прошле године уговором са Европским Олимпијским Комитетом (ЕОК). „Слиједеће на чему треба да радимо је да постојећа инфраструктура буде прилагођена данашњим технолошким захтјевима ЕОК-а  за сигурна и безбједна такмичења“, казао је Човић, те додао да организација ове манифестације није ништа мање захтјевна од организације Олимпијаде 1984. године. 

Јавни дочек Нове 2014. године у организацији Града Сарајева и партнера под слоганом „Тропска ноћ у Сарајеву“

У Градској управи Града Сарајева данас је одржана прва прес конференција поводом Јавног дочека Нове 2014. године, коју Град Сарајево и ове године организује заједно са партнерима: градским општинама (Стари Град, Центар, Ново Сарајево и Нови Град), Кантоном Сарајево, Туристичком заједницом КС и БХ Телекомом. Аљоша Чампара, замјеник градоначелника и предсједник Извршног одбора за Јавни дочек Нове 2014. казао је како ће се програм и ове године састојати из два дијела, Централног и Дјечијег. Централни програм ће се одржавати  на платоу испред ББИ центра – на Тргу дјеце Сарајева и трајат ће од 21.00 до 01.00 час иза поноћи. Слоган овогодишње манифестације је „Тропска ноћ у Сарајеву“, што је light мотив успјеха наше фудбалске репрезентације која се пласирала на Свјетско првенство у Бразилу.

Челници Града Сарајева посјетили Олимпијски базен Отока

Градоначелник Сарајева, проф. др Иво Комшић, је са својим замјеницима Аљошом Чампаром и Ранком Човићем, предсједавајућим Градског вијећа Сабахудином Делалићем и замјеником Миром Лазовићем, те градским вијећницима, синоћ посјетио Олимпијски базен Отока. Том приликом Управа Базена госте је упознала са комплетним објектом Олимпијског базена и његовим функционисањем, начином финансирања, те програмским активностима.

У понедјељак прес конференција поводом организације Јавног дочека Нове 2014. године у Сарајеву

У понедјељак, 16.12.2013. у 10.30 сати одржаће се прес конференција у поводу Јавног дочека Нове 2014. године у Сарајеву у организацији Града Сарајева и партнера. На прес конференцији новинарима ће се обратити Аљоша Чампара, замјеник градоначелника и предсједник Извршног одбора за Јавни дочек Нове 2014. и Феђа Хаџифејзовић, директор ТВ ФАЦЕ, генералног медијског покровитељ, а биће представљени и извођачи Централног програма.