Сарајево на листи угледног Daily Beast-a

Угледни амерички портал Daily Beast, уврстио је Сарајево на листу градова које треба посјетити у 2014. години. Поред Сарајева, на листи су се нашли Yorkshirea, Детроит, језеро Myvatn на Исланду, Занзибар, главни град Латвије Рига, Ербила, Cape  Town. Daily Beast истиче како ће Сарајево ове године обиљежити стотину година од атентата на пријестолонасљедника Франза Фердинанда и његову жену Софију, што је био повод почетка Првог свјетског рата. Управо због тога Сарајево ће током 2014. године бити у центру свјетске пажње. 

Иво Комшић: чика Мишо је био својеврстан градоначелник Сарајлија!

Поводом смрти Хусеина Хасанија, познатијег међу Сарајлијама као чика Мишо, градоначелник Иво Комшић каже да је Сарајево остало без још једног драгог суграђанина. „Чика Мишо, као једини и најпознатији улични чистач ципела, био је неизбрисива слика Сарајева. Више од седам деценија живио је у Сарајеву – граду љубави – коју су му поклањали како рођени овдје тако и они који су се случајно нашли у овом граду. Чика Мишо је постао симбол овога града. Права сарајевска раја! Знао је рећи да познаје и министре и обичне раднике, сви они дођу да, уз чишћење ципела, и мало поразговарају!“, истакнуо је градоначелник. По Комшићу је чика Мишо такођер био својеврстан градоначелник Сарајлија, јер је зарађујући  за живот поштеним радом и својом ведрином и лијепом ријечју стекао наклоност и поштовање својих суграђана.

Rough Guides – Сарајево у врху свјетских туристичких дестинација за 2014.

Rough Guides, водећи издавач путничких брошура, упутстава и информација за туристе, ставио је Сарајево на друго мјесто градова које треба подсјетити у 2014. години, одмах након Рио де Женеира. Као једну од карактеристика које Rough Guides наводи, јесте да су улице града мјесто гдје се сусрећу највеће свјетске религије, назвавши га мини Истанбулом и  мини Јерузалемом. Поред овога, разлози због који треба обићи Сарајево јесу обиљежавање 100 година од почетка Првог свјетског рата, обиљежавање 30 година Олимпијаде, али и очаравајући и прелијепи природни амбијент којим је окружен главни град Босне и Херцеговине.