Почео технички пријем IV завршне фазе обнове Вијећнице

Комисија за технички преглед данас је ушла у сарајевску Вијећницу, чиме је почео поступак техничког пријема IV завршне фазе обнове овога објекта. Тим поводом чланови Комисије, које је именовало Федерално министарство просторног уређења, одржали су састанак са представницима надзорне службе фирме „Сефаж“, главног извођача – „Униградње“ и подизвођача на ИВ завршној фази обнове овог културно-хисторијског споменика. Састанку су у име Града Сарајева – лидера Пројекта обнове сарајевске Вијећнице, присуствовали градоначелник Сарајева Иво Комшић и његов замјеник Аљоша Чампара, као и представници Делегације ЕУ у БиХ, која је из ИПА фондова у вриједности од пет милиона евра финансирала ову посљедњу фазу обнове.

Градоначелник Комшић честитао рођендан БХ радију 1

Градоначелник Сарајева, проф. др. Иво Комшић особно и у име Града Сарајева, поводом 69. рођендана БХ радија 1, који носи свијетлу традицију некадашњег Радија Сарајево, упутио је искрене честитке менаџменту и упосленицима.  

„Једна од темељних задаћа и мисија медија јесте да служи грађанима, да им пружа релевантне, поуздане и тачне информације. 69. рођендан БХ радија 1 је потврда да ви своју мисију испуњавате. Ових седам деценија свједочи о вашој професионалности, објективности и посвећености послу. Свих ових година добродошли сте у свачији дом, креирајући разнолике и занимљиве садржаје за свакога.