Замјеник градоначелника Човић отворио изложбу „Страдања: од Александријске библиотеке до Вијећнице“ у Бошњачком институту

Замјеник градоначелника Сарајева др. Ранко Човић, вечерас је у Бошњачком институту отворио изложбу „Страдања: од Александријске библиотеке до Вијећнице“ аутора Џеке Хоџића. Изложба је отворена у сарадњи са Градом Сарајевом а у оквиру програма обиљежавања 100 година од почетка Првог свјетског рата и отварања Вијећнице.

Градоначелник Комшић поздравио учеснике 5. Сарајево Бизнис Форума у Вијећници

Градоначелник проф. др. Иво Комшић вечерас је у име Града Сарајева пожелио добродошлицу учесницима 5. међународног Сарајево Бизнис Форума у аули обновљене сарајевске Вијећнице. Оцјењујући изузетан значај овог пословног и привредног догађаја за Сарајево и Босну и Херцеговину, градоначелник Комшић је рекао да „у овим тешким временима охрабрује чињеница да Сарајево и Босна и Херцеговина имају овако много важних и утицајних пријатеља. „Обзиром на ресурсе које посједује као највећи трговински, финансијски, привредни и туристички центар Босне и Херцеговине, трајно опредјељење Града Сарајева је да створи амбијент којим ће привући пословне људе, а грађанима и туристима омогућити услове за угодно живљење и боравак“, казао је Комшић. 

Град Сарајево и Делегација ЕУ у БиХ без договора око отворења Вијећнице за грађане

За сутра најављено отворење Вијећнице за грађане и посјетиоце града се одгађа до даљег. Град Сарајево је покушао искористити законску могућност да предузме одговорност за дио објекта у којем су у потпуности радови завршени (аула), са циљем да у тај дио Вијећнице грађани могу ући како би уживали у обновљеном амбијенту овог симбола града. Град Сарајево је намјеравао да осигура комплетну организацију посјета, контролу боравка и кретање, као и заштиту људи и имовине у простору ауле Вијећнице, у заказано вријеме посјете.