Fondacija „Sarajevo srce Europe“ predstavila program povodom obilježavanja 100. godišnjice od početka Prvog svjetskog rata

Tijekom srpnja ove godine, Sarajevo će biti domaćin raznih kulturnih, sportskih i obrazovnih manifestacija, čiji je glavni cilj promoviranje mira, solidarnosti i suradnje, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Fondacije „Sarajevo srce Europe“, na kojoj su predstavljeni projekti povodom obilježavanja 100. godišnjice od početka Prvog svjetskog rata. Na inicijativu Gradskog vijeća Sarajeva, Francuskog veleposlanstva u BiH i „Mision de Centenaire“ sa sjedištem u Parizu, utemeljena je Fondacija „Sarajevo srce Europe“, koja je okupila predstavnike jednog broja zemalja članica Europske unije (Francuska, Austrija, Italija, Velika Britanija, Njemačka, Španjolska, Belgija), kao i kulturne, znanstvene i sportske organizacije u Bosni i Hercegovini.

Usvojeno Izvješće o radu i poslovanju JP „Olimpijski bazen Otoka“ za 2013. godinu

Gradsko vijeće Grada Sarajeva, na danas održanoj 14. sjednici, kojom je predsjedavao Sabahudin Delalić, usvojilo je Izvješće o radu i poslovanju JP „Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. za 2013. godinu. JP Olimpijski bazen je pozitivno poslovao u prošloj godini. Akumulirani dug nastao od početka poslovanja JP Olimpijskog bazena, u 2013. godini smanjen je za oko 180.000 maraka. Predloženo je da se nastavi s mjerama štednje, te da je neophodno razinu higijene, sigurnosti i kvaliteta usluga održati na dostignutoj razini. Također je predloženo uvođenje trećeg sata tjelesnog odgoja u osnovnim i srednjim školama.