Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor s gradonačelnikom Komšićem obišao stari dio grada

U okviru dvodnevne službene posjete Bosni i Hercegovini, slovenski predsjednik Borut Pahor danas je u društvu gradonačelnika Sarajeva, prof. dr. Ive Komšića, obišao Sarajevsku vijećnicu. Gradonačelnik ga je upoznao s ovim jednim od najznačajnijih simbola grada, kao i s cjelokupnim procesom obnove ovog kulturno-povijesnog spomenika, koji je trajao 18 godina. Nakon obilaska Vijećnice, Pahor je s gradonačelnikom obišao Sabornu crkvu, Katedralu i Begovu džamiju, te prošetao starim dijelom grada, pozdravljajući se s građanima, koji su mu izrazili srdačnu dobrodošlicu.

Gradonačelnik Komšić upriličio prijem za reprezentativce Brazila u sjedećoj odbojci

Gradonačelnik Sarajeva, prof. dr. Ivo Komšić primio je danas reprezentativce Brazila u sjedećoj odbojci. Ova momčad je na 13. međunarodnom turniru u sjedećoj odbojci „Sarajevo open 2014“ koji je održan proteklog vikenda, osvojila treće mjesto. Trenutačno borave u Sarajevu, jer se s našim reprezentativcima pripremaju za Svjetsko prvenstvo koje će od 15.-22. lipnja biti održano u poljskom gradu Elblagu. 

Gradonačelnik Komšić primit će reprezentativce Brazila u sjedećoj odbojci u 09.30 sati

Danas, 04.06.2014. godine, umjesto prvobitno najavljenog prijema u 10.00 sati, gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić primit će reprezentativce Brazila u sjedećoj odbojci u 09.30 sati. Ova ekipa je na 13. međunarodnom turniru u sjedećoj odbojci „Sarajevo open 2014“ koji je održan proteklog vikenda, pobijedivši selekciju Njemačke, osvojila treće mjesto. Pobjednik turnira je odbojkaški klub Fantomi. S obzirom da je Brazil domaćin ovogodišnjeg svjetskog nogometnog prvenstva na koje se plasirala nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, našim Zmajevima možemo poželjeti bar približan rezultat kao što je ovaj reprezentacije Brazila u sjedećoj odbojci.