Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ranko Čović pozdravit će sudionike Mirovnog događaja Sarajevo 2014.

Zamjenik gradonačelnika dr. Ranko Čović večeras će (petak), 06. juna s početkom u 18.00 sati u Bosanskom kulturnom centru, u ime Grada Sarajeva pozdraviti učesnike „Mirovnog događaja Sarajevo 2014.“ („Peace Eventa Sarajevo 2014“). Riječ je o jednom od najvećih događaja koji se ove godine održavaju u svijetu s ciljem promocije mira i nenasilja. Tako će se u Sarajevu, od 06. do 09. lipnja, susresti više od tisuću ljudi, ponajviše iz Europe i regije zapadnog Balkana, koji će zajedno govoriti protiv rata i nasilja 100 godina nakon početka Prvog svjetskog rata.

Sastanak asocijacije „Gradonačelnici za mir“ o potpori bh. gradovima/općinama stradalim u poplavama

U sklopu „Mirovnog događaja Sarajevo 2014.“ („Peace Eventa Sarajevo 2014“), a u organizaciji međunarodne asocijacije „Gradonačelnici za mir“, u nedjelju 08. lipnja s početkom u 13.00 sati, u hotelu „Bosnia“ (Kulovića br. 9), održat će se sastanak 20-tak (grado)načelnika gradova/općina iz cijele Bosne i Hercegovine, na kojem će se razgovarati o načinima njihovog uključivanja u ovu asocijaciju, te o načinima potpore gradovima/općinama stradalim u poplavama.

Članice asocijacije „Gradonačelnici za mir“ u borbi protiv nuklearnog naoružanja

U sklopu „Mirovnog događaja Sarajevo 2014.“ („Peace Eventa Sarajevo 2014“), u nedjelju 08. lipnja od 9.30 do 12.15 sati, u Ovalnoj dvorani Gradskog vijeća Grada Sarajeva (ulica Hamdije Kreševljakovića 3/1), održat će se godišnji sastanak „Udruge vizije kampanje 2020.“ uspostavlje od srane svjetske Asocijacije „Gradonačelnici za mir“. Sastanak će biti posvećen promicanju mira i uspostavi svijeta bez nuklearnog naoružanja do 2020. godine.

Grad Sarajevo pozvan da sudjeluje na konferenciji „Gradovi nisu meta“ u belgijskom gradu Ypresu u travnju 2015. godine

Zamjenik gradonačelnika dr. Ranko Čović primio je danas Aarona Tovisha, direktora Kampanje Vision 2020. Naime, u sklopu „Mirovnog događaja Sarajevo 2014.“ („Peace Eventa Sarajevo 2014“), u nedjelju 08. lipnja u prostorijama Gradskog vijeća Grada Sarajeva održat će se godišnji sastanak „Udruge vizije kampanje 2020.“ uspostavljenog od srane svjetske Asocijacije „Gradonačelnici za mir“. Sastanak će biti posvećen promicanju mira i uspostavi svijeta bez nuklearnog naoružanja do 2020. godine. 

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ranko Čović primio izaslanstvo Grčke povodom „Mirovnog događaja Sarajevo 2014“

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva, dr. Ranko Čović, zajedno s pomoćnicom gradonačelnika Draganom Solaković i savjetnikom Hajrudinom Ibrahimovićem, danas je primio izaslanstvo Veleposlanstva Grčke, povodom „Mirovnog događaja Sarajevo 2014“ koji će se održati od 06. – 09. lipnja. Izaslanstvo su činili Karolos Gadis, veleposlanik Grčke u BiH i Panos Trigazis, koordinator za međunarodne i mirovne odnose glavne grčke opozicijske političke stranke SYRIZA. Dr. Čović se zahvalio na potpori koju Grčka i njen narod pružaju Bosni i Hercegovini, te goste upoznao s projektima Grada Sarajeva, kao što je obilježavanje 100 godina od početka Prvog svjetskog rata u mjesecu lipnju kada će se iz bh. prijestolnice poslati poruka mira, suživota i zajedništva u Europi i svijetu.

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva dr. Ranko Čović pozdravio sudionike „Mirovnog događaja Sarajevo 2014.“

Zamjenik gradonačelnika dr. Ranko Čović, na ceremoniji otvaranja „Mirovnog događaja Sarajevo 2014.“ („Peace Eventa Sarajevo 2014“), održanoj večeras u Bosanskom kulturnom centru, u ime Grada Sarajeva, pozdravio je sudionike jednog od najvećih događaja koji se ove godine održava u svijetu s ciljem promocije mira i nenasilja. Tako će se u Sarajevu, od 06. do 09. lipnja, susresti više od tisuću ljudi, ponajviše iz Europe i regije zapadnog Balkana, koji će zajedno govoriti protiv rata i nasilja 100 godina nakon početka Prvog svjetskog rata.