Замјеник градоначелника Сарајева Ранко Човић поздравит ће учеснике Мировног догађаја Сарајево 2014.

Замјеник градоначелника др. Ранко Човић вечерас ће (петак), 06. јуна са почетком у 18.00 часова у Босанском културном центру, у име Града Сарајева поздравити учеснике „Мировног догађаја Сарајево 2014.“ („Пис Ивента Сарајево 2014“). Ријеч је о једном од највећих догађаја који се ове године одржавају у свијету у циљу промоције мира и ненасиља. Тако ће се у Сарајеву, од 06. до 09. јуна, сусрести више од хиљаду људи, понајвише из Европе и региона западног Балкана, који ће заједно говорити против рата и насиља 100 година након почетка Првог свјетског рата.  

Чланице асоцијације „Градоначелници за мир“ у борби против нуклеарног наоружања

У склопу „Мировног догађаја Сарајево 2014.“ („Пис Ивента Сарајево 2014“), у недјељу 08. јуна од 9.30 до 12.15 часова, у Овалној сали Градског вијећа Града Сарајева (улица Хамдије Крешевљаковића 3/1), одржаће се годишњи састанак „Удружења визије кампање 2020.“ успостављеног од стране свјетске Асоцијације „Градоначелници за мир“. Састанак ће бити посвећен промицању мира и успостави свијета без нуклеарног наоружања до 2020. године.

Састанак асоцијације „Градоначелници за мир“ о подршци бх. градовима/општинама страдалим у поплавама

У склопу „Мировног догађаја Сарајево 2014.“ („Пис Ивента Сарајево 2014“), а у организацији међународне асоцијације „Градоначелници за мир“, у недјељу 08. јуна са почетком у 13.00 часова, у хотелу „Босниа“ (Куловића бр. 9), одржаће се састанак 20-так (градо)начелника градова/опћина из цијеле Босне и Херцеговине, на којем ће се разговарати о начинима њиховог укључивања у ову асоцијацију, те о начинима подршке градовима/општинама страдалим у поплавама.

Замјеник градоначелника Сарајева Ранко Човић примио делегацију Грчке поводом „Мировног догађаја Сарајево 2014“

Замјеник градоначелника Сарајева, др. Ранко Човић, заједно са помоћницом градоначелника Драганом Солаковић и савјетником Хајрудином Ибрахимовићем, данас је примио делегацију Амбасаде Грчке, поводом „Мировног догађаја Сарајево 2014“ који ће се одржати од 06. – 09. јуна. Делегацију су чинили Каролос Гадис, амбасадор Грчке у БиХ и Панос Тригазис, координатор за међународне и мировне односе главне грчке опозицијске политичке странке SYRIZA. Др. Човић се захвалио на подршци коју Грчка и њен народ пружају Босни и Херцеговини, те госте упознао са пројектима Града Сарајева, као што је обиљежавање 100 година од почетка Првог свјетског рата у мјесецу јуну када ће се из бх. пријестолнице послати порука мира, суживота и заједништва у Европи и свијету.

Замјеник градоначелника Сарајева др. Ранко Човић поздравио учеснике „Мировног догађаја Сарајево 2014.“

Замјеник градоначелника др. Ранко Човић, на церемонији отварања „Мировног догађаја Сарајево 2014.“ („Пис Ивента Сарајево 2014“), одржаној вечерас у Босанском културном центру, у име Града Сарајева, поздравио је учеснике једног од највећих догађаја који се ове године одржава у свијету у циљу промоције мира и ненасиља. Тако ће се у Сарајеву, од 06. до 09. јуна, сусрести више од хиљаду људи, понајвише из Европе и региона западног Балкана, који ће заједно говорити против рата и насиља 100 година након почетка Првог свјетског рата. 

Град Сарајево позван да учествује на конференцији „Градови нису мета“ у белгијском граду Јпресу у априлу 2015. године

Замјеник градоначелника др. Ранко Човић примио је данас Арона Товиша, директора Кампање Висион 2020. Наиме, у склопу „Мировног догађаја Сарајево 2014.“ („Пис Ивента Сарајево 2014“), у недјељу 08. јуна у просторијама Градског вијећа Града Сарајева одржаће се годишњи састанак „Удружења визије кампање 2020.“ успостављеног од сране свјетске Асоцијације „Градоначелници за мир“. Састанак ће бити посвећен промицању мира и успостави свијета без нуклеарног наоружања до 2020. године.