Град Сарајево био домаћин састанка „Удружења визије кампање 2020.“ у склопу „Мировног догађаја Сарајево 2014.“

У склопу „Мировног догађаја Сарајево 2014.“ („Пис Ивента Сарајево 2014“), данас је у просторијама Града Сарајева, одржан годишњи састанак „Удружења визије кампање 2020.“ успостављеног од стране свјетске Асоцијације „Градоначелници за мир“. Састанак је посвећен промицању мира и успостави свијета без нуклеарног наоружања до 2020. године.

На приједлог Града Сарајева, заједнички наступ општина и градова ФБиХ и РС према мрежи „Градоначелника за мир“ са захтјевима за помоћ поплављеним подручјима

На данас одржаном радном састанку, којег је у склопу „Мировног догађаја Сарајево 2014.“ организовала међународна асоцијација „Градоначелници за мир“ са (градо)начелницима градова/општина из цијеле Босне и Херцеговине договорено је на приједлог представника Града Сарајева, да Савез општина и градова ФБиХ и Савез општина и градова РС потпишу писмо о заједничком наступу према чланицама међународне асоцијације „Градоначелници за мир“ са конкретним захтјевима за помоћ становницима са подручја угроженим поплавама у цијелој БиХ.