Gradonačelnik Komšić posjetio velikog bh. slikara Affana Ramića

Gradonačelnik prof. dr. Ivo Komšić posjetio je danas akademskog slikara Affana Ramića, jednog od najistaknutijih umjetničkih imena BiH i dobitnika Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva. U svom ateljeu na Gajevom trgu, Affan i u 82 godini života ne miruje. Polako priprema radove za novu izložbu. Kako reče, bit će to 15-tak slika manjeg formata. Tema je mediteranski pejzaž, tako da će slike biti kompletirane s kamenjem i školjkama, koje je godinama sam skupljao, a i dobivao na poklon.

Grad Sarajevo pokrovitelj 3. međunarodnog nogometnog turnira U-17 „Igraj nogomet, živi život“

U prostorijama Gradske uprava Grada Sarajeva, danas je održana tiskovna konferencija povodom održavanja 3. međunarodnog nogometnog turnira U-17 „Igraj nogomet, živi život“ koji će se održati od 19.- 22.06.2014. godine na stadionu „Grbavica“ i stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“. U ime Grada Sarajeva, pokrovitelja turnira, nazočnima se obratio zamjenik gradonačelnika dr. Ranko Čović koji će ujedno i otvoriti turnir. „Ovaj turnir je značajan za promociju sportskog turizma i nadamo se da ćemo ubuduće imati priliku da ga organiziramo na području olimpijskih planina koje su bile poznato mjesto za održavanje ljetnih sportskih priprema, ne samo naših lokalnih momčadi, nego i europskih prvaka“, rekao je dr. Čović te najavio da će momčadi koje sudjeluju na turniru, posjetiti planine Igman i Bjelašnicu.

Grad Sarajevo je među prvim institucijama koja je pomogla Udruzi „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“

„U komunikaciji koju imam s predstavnicima međunarodnih organizacija, veleposlanicima, kao i našim pobratimskim i prijateljskim gradovima, kao gradonačelnik poduzet ću aktivnosti da osiguramo donacije za nastavak izgradnje roditeljske kuće. Grad Sarajevo će, također, sukladno svojim financijskim mogućnostima, pomoći realizaciju ovog humanitarnog projekta“, istaknuo je gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić tijekom današnje posjete gradilištu na lokalitetu Jezero, ispod Pedijatrijske klinike, na kojoj se gradi roditeljska kuća, namijenjena za smještaj djece oboljele od raka i njihovih obitelji koji dolaze iz drugih kantona van Sarajevskog.