Градоначелник Комшић посјетио великог бх. сликара Афана Рамића

Градоначелник проф. др. Иво Комшић посјетио је данас академског сликара Афана Рамића, једног од најистакнутијих умјетничких имена БиХ и добитника Шестоаприлске награде Града Сарајева. У свом атељеу на Гајевом тргу, Афан и у 82 години живота не мирује. Полако припрема радове за нову изложбу. Како рече, бит ће то 15-так слика мањег формата. Тема је медитерански пејзаж, тако да ће слике бити комплетиране са камењем и шкољкама, које је годинама сам скупљао, а и добивао на поклон.

Град Сарајево покровитељ 3. међународног фудбалског турнира У-17 „Играј фудбал, живи живот“

У просторијама Градске управа Града Сарајева, данас је одржана прес конференција поводом одржавања 3. међународног фудбалског турнира У-17 „Играј фудбал, живи живот“ који ће се одржати од 19.- 22.06.2014. године на стадиону „Грбавица“ и стадиону „Асим Ферхатовић Хасе – Кошево“. У име Града Сарајева, покровитеља турнира, присутнима се обратио замјеник градоначелника др. Ранко Човић који ће уједно и отворити турнир. „Овај турнир је значајан за промоцију спортског туризма и надамо се да ћемо убудуће имати прилику да га организујемо на подручју олимпијских планина које су биле познато мјесто за одржавање љетних спортских припрема, не само наших локалних екипа, него и европских шампиона“, рекао је др. Човић те најавио да ће екипе које судјелују на турниру, посјетити планине Игман и Бјелашницу.

Град Сарајево је међу првим институцијама која је помогла Удружење „Срце за дјецу која болују од рака у ФБиХ“

„У комуникацији коју имам са представницима међународних организација, амбасадорима, као и нашим побратимским и пријатељским градовима, као градоначелник подузет ћу активности да осигурамо донације за наставак изградње родитељске куће. Град Сарајево ће, такођер, у складу са својим финансијским могућностима, помоћи реализацију овог хуманитарног пројекта“, истакнуо је градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић током данашње посјете градилишту на локалитету Језеро, испод Педијатријске клинике, на којој се гради родитељска кућа, намијењена за смјештај дјеце обољеле од рака и њихових породица који долазе из других кантона ван Сарајевског.