Отворење Центра за дочек посјетилаца

Задовољство нам је позвати Вас да присуствујете свечаној церемонији отворења  Центра за дочек посјетилаца, која ће бити одржана у четвртак, 19. јуна 2014. године, са почетком у 11.00 часова, у простору парка у улици Ћурчилук мали у Сарајеву. Центар за дочек посјетилаца свечано ће отворити Аљоша Чампара, замјеник градоначелник Сарајева, Ибрахим Хаџибајрић, начелник Општине Стари Град Сарајево, те Сњежана Дервишкадић испред УСАИД-а ФИРМА Пројекта у БиХ.

Грађани Фридрихсхафена поново помажу Сарајево

Бернд Фухс, предсједавајући Удружења „Про Сарајево“ из побратимског Фриедрицхсхафена и Клаус Клот, почасни грађанин Сарајева, су боравили у Сарајеву од 15. до 17.06.2014. године и том приликом уручили новчану донацију за жртве поплава у Опћини Вогошћа. Донацију су прикупили чланови удружења, грађани Фридрихсхафена, који дуги низ година кроз разне пројекте помажу грађане Сарајева када је помоћ најпотребнија. Осим тога, представници Удружења су обишли локалитете у Општини Вогошћа који су претрпјели највеће штете. Ово је још један у низу резултата који су услиједили након апела градоначелника Комшића, градоначелницима побратимских, партнерских и пријатељских градова града Сарајева.

Град Сарајево са грађанима бодри Змајеве испред Хјундаи Фан Парка

Градоначелник Сарајева, проф. др. Иво Комшић и Град Сарајево, покровитељи су Хјундаи Фан Парка, званичне навијачке зоне испред ББИ центра. Тим поводом, Град Сарајево је у недјељу отворио промотивни штанд на којем су грађанима пред утакмицу репрезентације Босне и Херцеговине Свјетског првенства, дијељене заставице, слаткиши, вода, те навијачки реквизити. Радост коју су фудбалски Змајеви својом добром игром приредили грађанима Босне и Херцеговине у утакмици против Аргентине, увећана је пласманом наше рукометне репрезентације на Свјетско рукометно првенство у Катару наредне године.