Doček bh. reprezentacije u sjedećoj odbojci

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, koja je osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj, danas se vraća u Bosnu i Hercegovinu.  Glavni doček bh. reprezentativaca bit će organiziran na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u 12.25 sati, gdje će ih dočekati i pozdraviti gradonačelnik Sarajeva, prof. dr. Ivo Komšić. Pozivamo Vašu ekipu da medijski poprati ovaj događaj i o njemu obavijesti javnost.

Gradonačelnik Komšić čestitao bh. reprezentaciji u sjedećoj odbojci

Povodom osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj, gradonačelnik Sarajeva, prof. dr. Ivo Komšić uputio je čestitku reprezentaciji Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci. “Olimpijsko Sarajevo, cijelo sportsko Sarajevo i ja osobno kao gradonačelnik želim vam uputiti iskrene čestitke na četvrtom svjetskom zlatu, čime ste potvrdili  svu veličinu izuzetnih sportaša i ljudi koji zaslužuju naše divljenje i poštovanje.

Gradonačelnik Komšić pozdravio sudionike međunarodne biciklističke utrke „Sarajevo Grand Prix 2014“

„Ponosan sam što su danas Sarajevo i Istočno Sarajevo domaćini vrhunskog sportskog događaja – biciklističke utrke Sarajevo Grnd Prix, koja se održava pod pokroviteljstvom čuvenog Tour de Francea. Vjerujem da će ova međunarodna utrka postati tradicionalna. Ovo nam je dodatni motiv da aktivnije krenemo u izgradnju biciklističke staze, te tako našim građanima, koji sve više koriste bicikl, i kao prijevozno sredstvo, ali i rekreativno, osiguramo sve uvjete kao što je to u europskim metropolama“, istaknuo je gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić danas na službenom otvaranju utrke ispred zgrade Skupštine Grada Istočno Sarajevo, poželjevši svim sudionicima mnogo sportske sreće.