Prvog dana otvorenih vrata, Vijećnicu posjetilo blizu 4.000 građana i turista grada, a u dane vikenda očekuje se rekordan broj posjetitelja

U četvrtak, prvog dana otvorenih vrata, Vijećnicu je posjetilo blizu 4.000 građana i turista grada, koji su bili oduševljeni ljepotom enterijera i umjetnički oslikanim zidovima i svodom ovog bisera kulturne baštine Sarajeva i Bosne i Hercegovine. I danas građani i turisti iz svih krajeva svijeta u velikom broju posjećuju ovu prelijepu građevinu, a u dane vikenda se očekuje i rekordan broj posjetitelja.

Otvoreno pismo gradonačelnika Sarajeva prof. dr. Ive Komšića međunarodnoj zajednici u BiH i svijetu

Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić uputio je danas Pismo diplomatskom koru u BiH da prenese apel svojim vladama s ciljem poduzimanja učinkovite akcije za prekid oružanih sukoba u pojasu Gaze na Bliskom istoku, u kojem stradaju nedužni civili, pogotovo djeca. Gradonačelnik Komšić uputio je Pismo i Tajništvu Međunarodne asocijacije gradova glasnika mira (IAPMC), tražeći da putem Ujedinjenih nacija apelira na Vlade Palestine i Izraela da se pod hitno zaustavi sukob i pristupi obnovi političkih i diplomatskih pregovora o trajnom rješenju dugogodišnje krize na ovim prostorima.