Градоначелник Комшић уручио „Босански стећак“ у оквиру 53. сарајевских дана поезије

На завршној вечери 53. сарајевских дана поезије одржаној у Вијећници, градоначелник проф. др. Иво Комшић уручио је признање „Босански стећак“ Ћирилу Злобеку и постхумно његовом сину Јаши Злобеку. Градоначелник Комшић се овом приликом захвалио овој двојици словенских пјесника на њиховој пријатељској подршци и солидарности, њиховој људској и умјетничкој енергији у одбрани темељних културних и социјалних вриједности Сарајева и Босне и Херцеговине у тешким 90-тим годинама. Градоначелник Комшић је изразио задовољство одржавањем ове престижне књижевне манифестације која значајно доприноси промовисању града Сарајева и његових културних и књижевних традиција и вриједности. Додао је да ће Град Сарајево наставити да финансијски подржава ову угледну међународну књижевну манифестацију.  

Градоначелник Комшић отворио изложбу и уручио цертификате полазницима едукативних курсева у Културном центру „Краљ Фахд“

Синоћ је, у присуству од око 1.000 гостију, у Културном центру „Краљ Фахд“ уприличен програм у поводу обиљежавања  Националног  дана Краљевине Саудијске Арабије. У присуству бројних званица из културног, научног и политичког живота, градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић свечано је отворио изложбу фотографија насталих као резултат рада Центра на пољу научне сарадње између Краљевине Саудијске Арабије и Босне и Херцеговине. Градоначелник Комшић је у свом обраћању нагласио важност културе и науке као мостова кооперације између народа и рушења предрасуда.

Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић упутио писмо сућути у поводу смрти Сулејмана Тихића

Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић упутио је писмо сућути породици, пријатељима и  члановима Странке демократске акције, у којем је у име Града и у своје лично име исказао искрено суосјећање поводом смрти господина Сулејмана Тихића, предсједника Странке демократске акције и Предсједавајућег Дома народа ПСБиХ. „Са невјерицом и осјећајем туге примио сам вијест о смрти господина Сулејмана Тихића, предсједника Странке демократске акције и Предсједавајућег Дома народа ПСБиХ. У име града Сарајева и у своје лично име, његовој породици, пријатељима и свим страначким колегама изражавам искрено суосјећање у поводу смрти поштованог Сулејмана Тихића, истакнутог државника и преданог пријатеља Босне и Херцеговине.

Захвалница градоначелника Комшића премијеру малезијске покрајине Перак за потицај развоју инвестиционог окружења у Сарајеву, БиХ и региону

Градоначелник проф. др. Иво Комшић данас је уручио Медаљон Града Сарајева премијеру покрајине Перак у Малезији, Њ.Е. Diraju dr. Zambry Abd Kadir-u у знак захвалности за подршку развоју економије, трговине и предузетништва, као и за потицај инвестиционог окружења у Сарајеву, БиХ и региону. Церемонија уручивања одржана је у хотелу „Европа“,  у склопу потписивања Протокола о оснивању малезијско-босанског Пословног вијећа, што је резултат договора са 5. међународног Сарајево Бизнис Форума одржаног у мају ове године у нашем граду.