Градоначелник Комшић у наступну посјету примио амбасадора Палестине у БиХ

Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић примио је данас у наступну посјету новоименованог амбасадора Палестине у БиХ Њ.Е. Резек Намора те му овом приликом изразио добродошлицу у Сарајево и Босну и Херцеговину и пожелио успјешан мандатни период. „ Драго ми је што ми је припала част представљати палестински народ у вашој пријатељској земљи у којој се уз сусретљивост и љубазност ваших суграђана, осјећам као код куће. Надам се да ће се наши добри односи наставити и у будућности“, рекао је амбасадор Намор. 

Град Сарајево је покренуо иницијативу о пројектовању и изградњи бициклистичке стазе по европским стандардима

Пројекат изградње бициклистичке стазе у бх. пријестолници покренула је Градска управа Града Сарајева. Разлог томе је популаризација и појачана свијест о бициклистичком саобраћају као о све пожељнијем, практичнијем и јефтинијем начину пријевоза. Уз то, бициклистички саобраћај у урбаним срединама позитивно утиче на здравље, екологију, уштеду енергије, а поготово на саобраћај, који је загушен у нашем главном граду. Иницијативу Града подржали су Влада Кантона Сарајево, тачније Министарство саобраћаја, начелници три градске општине кроз које ће пролазити стаза, те Дирекција за цесте КС, која заједно са Градом Сарајевом финансира пројектовање стазе у износу од 48.000 КМ. За  изградњу прве фазе бициклистичке стазе која ће пролазити кроз новоградску општину, предвиђено је 600.000 КМ, с тим да ће Град Сарајево и Дирекција за цесте КС издвојити по 300.000 КМ.

Најава одржавања 18. сједнице Градског вијећа Града Сарајева

Обавјештавамо Вас да ће се 18. сједница Градског вијећа Града Сарајева одржати  у сриједу 29. 10. 2014. године у 10.00 часова, у Вијећници – сала Градског вијећа, улица Бродац – службени улаз. За сједницу је предложен сљедећи ДНЕВНИ РЕД: