Градоначелник проф. др. Иво Комшић свечано отворио 4 Кока-Кола Холидеј Маркет у Сарајеву

Градоначелник Иво Комшић свечано је вечерас отворио 4. Кока-Кола Холидеј Маркете уз присуство Дејвида Берта, шефа Мисије УСАИД-а, шефа Кооперација у Делегацији ЕУ за БиХ Мелвина Асина те директора Кока-Кола Маркета Алиса Бркића.

У Вијећници одржан концерт божићних пјесама и босанске севдалинке

Вечерас је у сарајевској Вијећници у организацији Амбасаде Републике Пољске одржан Божићни концерт гудачког квартета у чијем саставу су били пољски, босанскохерцеговачки и регионални музичари. У име домаћина – града Сарајева, присутнима се обратио градоначелник проф. др. Иво Комшић, а у име организатора амбасадор Пољске у БиХ, Њ.Е. Андреј Кравзк.

Градоначелник Комшић примио џудисте, освајаче бронзане медаље

Градоначелник Сарајева, проф. др. Иво Комшић и помоћник градоначелника за образовање, културу и спорт Рамиз Кадић, примили су данас делегацију Јудо савеза Босне и Херцеговине у поводу освајања бронзаних медаља на Европском првенству за сениоре У23 Wroclaw 2014, који су остварили Александра Самарџић и Харун Садиковић. Уз ове освајаче медаља, делегацију су чинили селектор Бранислав Црногорац, генерални секретар Савеза Аријана Јаха и џудисткиња Лариса Церић. 

Свјетска здравствена организација додијелила Захвалницу Граду Сарајеву за допринос Европској мрежи здравих градова у V фази пројекта

Свјетска здравствена организација је Граду Сарајеву додијелила Захвалницу за приврженост и допринос Европској мрежи здравих градова СЗО у периоду 2009. – 2013. године, односно у V фази овог пројекта чији смо пуноправни члан били.  У Захвалници је, између осталог, наведено да Град Сарајево, као пуноправни члан Европске мреже здравих градова у ИВ (2003.-2008.) и В фази (2009.-2013.), више од десет година, у оквиру својих надлежности и расположивих могућности, настоји кроз градске одлуке, креирати нове и развијати постојеће едукативне програме и пројекте, усмјерене ка унапређењу здравља и стварања услова за здравији и квалитетнији живот свих добних група становништва.