Program Javnog dočeka Nove 2015. obogaćen sadržajem za najmlađe sugrađane i tinejdžere

Grad Sarajevo i Radio 8 u sklopu Javnog dočeka Nove 2015. godine koji je ove godine organiziran pod sloganom „Sarajevska urnebesna noć“, organizirali su cjelodnevni program za najmlađe sugrađane i tinejdžere. Tako je u četiri gradske općine, u vremenskom razdoblju od 12.00 do 16.00 sati, za mališane organizirana šetnja, druženje i podjela slatkiša uz nastup zbora „Princess krofne“, Suada Veletanlića, svima prepoznatljivog plesača iz Ferhadije te Djeda Mraza sa Radija 8.

Grad Sarajevo i gradonačelnik prof. dr. Ivo Komšić izražavaju punu potporu portalu klix.ba

Povodom jučerašnjeg pretresa redakcije portala klix.ba, Grad Sarajevo i gradonačelnik prof. dr. Ivo Komšić izražavaju punu potporu uredništvu, novinarima i fotoreporterima portala. Gradonačelnik Komšić odlučno odbacuje svaki oblik nasilja  i smatra da ovakav postupak prema portalu klix.ba stvara štetne reperkusije po širu društvenu zajednicu. Ističe da umjesto bavljenjem medijima i novinarima, bh. institucije se trebaju fokusirati na rješavanje prioritetnih problema koji su od vitalnog značaja za građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Termini obustave prometa radi Javnog dočeka Nove 2015. godine na Trgu djece Sarajeva

Obavještavaju se građani da će radi Javnog dočeka Nove 2015. godine na Trgu djece Sarajeva, u razdoblju od 20.00 sati 31. prosinca 2014. godine do 02.00 ujutro 01. siječnja 2015. godine, doći do privremene potpune obustave prometa. Promet će biti obustavljen u ulici Maršala Tita (na dijelu raskrsnice s ulicom Dalmatinska do raskrsnice s ulicom Koševo) i u ulici Radićeva (na dijelu od raskrsnice s ulicom Mis Irbina i Branilaca Sarajeva do raskrsnice s ulicom Maršala Tita).

Nakon Javnog dočeka Nove 2015. godine, dužnosnici Grada Sarajeva posjetit će majku prvorođene bebe u jednom od sarajevskih rodilišta

Dužnosnici Grada Sarajeva će nakon Javnog dočeka Nove 2015. godine na Trgu djece Sarajeva, posjetiti majku prvorođene bebe u jednom od sarajevskih rodilišta, te sretnoj majci uručiti poklon bon i cvijeće, a dežurnim ljekarima i sestrama poželjeti sretnu Novu godinu. Umjesto posjeta, Grad Sarajevo će osigurati hranu i piće za dežurne službe Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, Prve policijske uprave MUP-a KS i Zavoda za žurnu medicinsku pomoć KS, kao znak zahvalnosti što će u novogodišnjoj noći biti na usluzi građanima i gostima grada.

Radno vrijeme Vijećnice za novogodišnje blagdane

Povodom novogodišnjih blagdana, doći će do izmjene radnog vremena posjeta sarajevskoj Vijećnici. U srijedu 31.12.2014. godine, svi zainteresirani će moći posjetiti Vijećnicu u razdoblju od 10.00 do 14.00 sati, a u četvrtak 01.01.2015. godine od 13.00 do 17.00 sati. U petak, 02.01.2015. godine, Vijećnica će ponovno biti otvorena za posjetitelje po već utvrđenom radnom vremenu, od 10.00 do 17.00 sati.

Tiskovna konferencija povodom novogodišnje zabave Malog Magacin Kabarea za djecu Sarajeva

U petak 26.12.2014. godine s početkom u 10.30 sati u Ovalnoj dvorani Gradskog vijeća Sarajeva (Hamdije Kreševljakovića 3/1) održat će se tiskovna konferencija povodom besplatne novogodišnje zabave koju djeca Malog Magacin Kabarea poklanjaju djeci Sarajeva. U sklopu besplatne novogodišnje zabave, koja će se održati u subotu 27. 12. 2014. godine u 12.00 sati u Domu mladih Skenderija, djeca Malog Magacin Kabarea će prirediti nezaboravnu zabavu uz koncert gitara, premijeru svog drugog filma, mjuzikl „LJUBAV”, nastup MMK rock benda i DJ plesni party.

Gojer na polnoćci u Derventi

Zamjenik predsjedatelja Gradskog vijeća Grada Sarajeva Gradimir Gojer, pridružio se na polnoćci raseljenim i protjeranim Posavcima u Derventi. U crkvi „Svetog Jurja“, Gojer je tom prigodom izrecitirao tri pjesme iz svoje stihozbirke „Klecalo pape Franje“. Između ostalog, govorio je i pjesmu ,,Advent derventskih kršćana“. Tamošnji župnik velečasni Filip Maršić, zahvalio je Gojeru na posjeti i njegovom obraćanju vjernicima Dervente.

Gradonačelnik Ivo Komšić ozvaničio početak radova na izgradnji prve faze biciklističke staze u Novom Gradu

Prije dva dana započeti su radovi na izgradnji prve faze biciklističke staze, od pijace Heco (Bulevar Meše Selimovića) do mosta na Otoci, na području općine Novi Grad, u duljini 2,12 kilometra, Tim povodom, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, direktor Direkcije za putove KS Adem Zolj, direktor KJKP „Rad” Selim Babić i predsjedateljica Općinskog vijeća Novi Grad, Edina Gabela obišli su danas gradilište i time ozvaničili početak radova.

Dječja predstava „Od cucle do škole“ i novogodišnji paketići obradovali mališane iz 12 socijalnih ustanova

U sklopu Dječjeg novogodišnjeg programa koji Grad Sarajevo tradicionalno i ove godine organizira s Radijem 8, danas je u J.U. „Međunarodni centar za djecu i mladež“ Novo Sarajevo, izvedena dječja predstava „Od cucle do škole“. Uz Dobru Vilu, Djeda Mraza i dječaka, glavne protagoniste ove predstave čije likove su igrali Alisa Čajić, Adis Omerović i Edin Avdagić u režiji Žane Trišić Bajramović, nije nedostajalo radosti, smijeha, glazbe i blagdanskog raspoloženja.

Obavijest za medije o preuzimanju press akreditacija i radio i TV signala za praćenje Javnog dočeka Nove 2015. godine

Sve medijske kuće zainteresirane za praćenje Javnog dočeka Nove 2015. godine na Trgu djece Sarajeva – plato ispred BBI centra, trebaju kontaktirati Radio 8, koji producira i emitira program dočeka, na telefon 033/ 584-050 ili na mail: [email protected] (ul. Mustafe Dovadžije 4 na Pločama), kako bi preuzele press akreditacije. Pošto Radio 8 i TV Sarajevo vrše izravan prijenos, sve radiopostaje i TV kuće koje budu željele, moći će se obratiti ovim medijima, kako bi preuzele signal.