Program Javnog dočeka Nove 2015. obogaćen sadržajem za najmlađe sugrađane i tinejdžere

Grad Sarajevo i Radio 8 u sklopu Javnog dočeka Nove 2015. godine koji je ove godine organiziran pod sloganom „Sarajevska urnebesna noć“, organizirali su cjelodnevni program za najmlađe sugrađane i tinejdžere. Tako je u četiri gradske općine, u vremenskom razdoblju od 12.00 do 16.00 sati, za mališane organizirana šetnja, druženje i podjela slatkiša uz nastup zbora „Princess krofne“, Suada Veletanlića, svima prepoznatljivog plesača iz Ferhadije te Djeda Mraza sa Radija 8.

Termini obustave prometa radi Javnog dočeka Nove 2015. godine na Trgu djece Sarajeva

Obavještavaju se građani da će radi Javnog dočeka Nove 2015. godine na Trgu djece Sarajeva, u razdoblju od 20.00 sati 31. prosinca 2014. godine do 02.00 ujutro 01. siječnja 2015. godine, doći do privremene potpune obustave prometa. Promet će biti obustavljen u ulici Maršala Tita (na dijelu raskrsnice s ulicom Dalmatinska do raskrsnice s ulicom Koševo) i u ulici Radićeva (na dijelu od raskrsnice s ulicom Mis Irbina i Branilaca Sarajeva do raskrsnice s ulicom Maršala Tita).

Grad Sarajevo i gradonačelnik prof. dr. Ivo Komšić izražavaju punu potporu portalu klix.ba

Povodom jučerašnjeg pretresa redakcije portala klix.ba, Grad Sarajevo i gradonačelnik prof. dr. Ivo Komšić izražavaju punu potporu uredništvu, novinarima i fotoreporterima portala. Gradonačelnik Komšić odlučno odbacuje svaki oblik nasilja  i smatra da ovakav postupak prema portalu klix.ba stvara štetne reperkusije po širu društvenu zajednicu. Ističe da umjesto bavljenjem medijima i novinarima, bh. institucije se trebaju fokusirati na rješavanje prioritetnih problema koji su od vitalnog značaja za građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Nakon Javnog dočeka Nove 2015. godine, dužnosnici Grada Sarajeva posjetit će majku prvorođene bebe u jednom od sarajevskih rodilišta

Dužnosnici Grada Sarajeva će nakon Javnog dočeka Nove 2015. godine na Trgu djece Sarajeva, posjetiti majku prvorođene bebe u jednom od sarajevskih rodilišta, te sretnoj majci uručiti poklon bon i cvijeće, a dežurnim ljekarima i sestrama poželjeti sretnu Novu godinu. Umjesto posjeta, Grad Sarajevo će osigurati hranu i piće za dežurne službe Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, Prve policijske uprave MUP-a KS i Zavoda za žurnu medicinsku pomoć KS, kao znak zahvalnosti što će u novogodišnjoj noći biti na usluzi građanima i gostima grada.

Radno vrijeme Vijećnice za novogodišnje blagdane

Povodom novogodišnjih blagdana, doći će do izmjene radnog vremena posjeta sarajevskoj Vijećnici. U srijedu 31.12.2014. godine, svi zainteresirani će moći posjetiti Vijećnicu u razdoblju od 10.00 do 14.00 sati, a u četvrtak 01.01.2015. godine od 13.00 do 17.00 sati. U petak, 02.01.2015. godine, Vijećnica će ponovno biti otvorena za posjetitelje po već utvrđenom radnom vremenu, od 10.00 do 17.00 sati.

Gojer na polnoćci u Derventi

Zamjenik predsjedatelja Gradskog vijeća Grada Sarajeva Gradimir Gojer, pridružio se na polnoćci raseljenim i protjeranim Posavcima u Derventi. U crkvi „Svetog Jurja“, Gojer je tom prigodom izrecitirao tri pjesme iz svoje stihozbirke „Klecalo pape Franje“. Između ostalog, govorio je i pjesmu ,,Advent derventskih kršćana“. Tamošnji župnik velečasni Filip Maršić, zahvalio je Gojeru na posjeti i njegovom obraćanju vjernicima Dervente.

Tiskovna konferencija povodom novogodišnje zabave Malog Magacin Kabarea za djecu Sarajeva

U petak 26.12.2014. godine s početkom u 10.30 sati u Ovalnoj dvorani Gradskog vijeća Sarajeva (Hamdije Kreševljakovića 3/1) održat će se tiskovna konferencija povodom besplatne novogodišnje zabave koju djeca Malog Magacin Kabarea poklanjaju djeci Sarajeva. U sklopu besplatne novogodišnje zabave, koja će se održati u subotu 27. 12. 2014. godine u 12.00 sati u Domu mladih Skenderija, djeca Malog Magacin Kabarea će prirediti nezaboravnu zabavu uz koncert gitara, premijeru svog drugog filma, mjuzikl „LJUBAV”, nastup MMK rock benda i DJ plesni party.

Obavijest za medije o preuzimanju press akreditacija i radio i TV signala za praćenje Javnog dočeka Nove 2015. godine

Sve medijske kuće zainteresirane za praćenje Javnog dočeka Nove 2015. godine na Trgu djece Sarajeva – plato ispred BBI centra, trebaju kontaktirati Radio 8, koji producira i emitira program dočeka, na telefon 033/ 584-050 ili na mail: radio8@radio8.ba (ul. Mustafe Dovadžije 4 na Pločama), kako bi preuzele press akreditacije. Pošto Radio 8 i TV Sarajevo vrše izravan prijenos, sve radiopostaje i TV kuće koje budu željele, moći će se obratiti ovim medijima, kako bi preuzele signal.

Dječja predstava „Od cucle do škole“ i novogodišnji paketići obradovali mališane iz 12 socijalnih ustanova

U sklopu Dječjeg novogodišnjeg programa koji Grad Sarajevo tradicionalno i ove godine organizira s Radijem 8, danas je u J.U. „Međunarodni centar za djecu i mladež“ Novo Sarajevo, izvedena dječja predstava „Od cucle do škole“. Uz Dobru Vilu, Djeda Mraza i dječaka, glavne protagoniste ove predstave čije likove su igrali Alisa Čajić, Adis Omerović i Edin Avdagić u režiji Žane Trišić Bajramović, nije nedostajalo radosti, smijeha, glazbe i blagdanskog raspoloženja.

Gradonačelnik Ivo Komšić ozvaničio početak radova na izgradnji prve faze biciklističke staze u Novom Gradu

Prije dva dana započeti su radovi na izgradnji prve faze biciklističke staze, od pijace Heco (Bulevar Meše Selimovića) do mosta na Otoci, na području općine Novi Grad, u duljini 2,12 kilometra, Tim povodom, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, direktor Direkcije za putove KS Adem Zolj, direktor KJKP „Rad” Selim Babić i predsjedateljica Općinskog vijeća Novi Grad, Edina Gabela obišli su danas gradilište i time ozvaničili početak radova.