Програм Јавног дочека Нове 2015. обогаћен садржајем за најмлађе суграђане и тинејџере

Град Сарајево и Радио 8 у склопу Јавног дочека Нове 2015. године који је ове године организован под слоганом „Сарајевска урнебесна ноћ“, организовали су цјелодневни програм за најмлађе суграђане и тинејџере. Тако је у четири градске општине, у периоду од 12.00 до 16.00 часова, за малишане организирана шетња, дружење и подјела слаткиша уз наступ хора „Принцес крофне“, Суада Велетанлића, свима препознатљивог плесача из Ферхадије те Дједа Мраза са Радија 8. 

Термини обуставе саобраћаја ради Јавног дочека Нове 2015. године на Тргу дјеце Сарајева

Обавјештавају се грађани да ће ради Јавног дочека Нове 2015. године на Тргу дјеце Сарајева, у периоду од 20.00 часова 31. децембра 2014. године до 02.00 ујутро 01. јануара 2015. године, доћи до привремене потпуне обуставе саобраћаја. Саобраћај ће бити обустављен у улици Маршала Тита (на дијелу раскрснице са улицом Далматинска до раскрснице са улицом Кошево) и у улици Радићева (на дијелу од раскрснице са улицом Мис Ирбина и Бранилаца Сарајева до раскрснице са улицом Маршала Тита).

Град Сарајево и градоначелник проф. др. Иво Комшић изражавају пуну подршку порталу klix.ba

Поводом јучерашњег претреса редакције портала klix.ba, Град Сарајево и градоначелник проф. др. Иво Комшић изражавају пуну подршку уредништву, новинарима и фоторепортерима портала. Градоначелник Комшић одлучно одбацује сваки облик насиља  и сматра да овакав поступак према порталу klix.ba ствара штетне репрекусије по ширу друштвену заједницу. Истиче да умјесто бављењем медијима и новинарима, бх. институције се требају фокусирати на рјешавање приоритетних проблема који су од виталног значаја за грађане Сарајева и Босне и Херцеговине.

Након Јавног дочека Нове 2015. године, дужносници Града Сарајева посјетит ће мајку прворођене бебе у једном од сарајевских породилишта

Дужносници Града Сарајева ће након Јавног дочека Нове 2015. године на Тргу дјеце Сарајева, посјетити мајку прворођене бебе у једном од сарајевских породилишта, те сретној мајци уручити поклон бон и цвијеће, а дежурним љекарима и сестрама пожељети сретну Нову годину. Умјесто посјета, Град Сарајево ће обезбиједити храну и пиће за дежурне службе Професионалне ватрогасне бригаде Кантона Сарајево, Прве полицијске управе МУП-а КС и Завода за хитну медицинску помоћ КС, као знак захвалности што ће у новогодишњој ноћи бити на услузи грађанима и гостима града.

Радно вријеме Вијећнице за новогодишње празнике

Поводом новогодишњих празника, доће до измјене радног времена посјета сарајевској Вијећници. У сриједу 31.12.2014. године, сви заинтересовани ће моћи посјетити Вијећницу у периоду од 10.00 до 14.00 часова, а у четвртак 01.01.2015. године од 13.00 до 17.00 часова. У петак, 02.01.2015. године, Вијећница ће поновно бити отворена за посјетиоце по већ утврђеном радном времену, од 10.00 до 17.00 часова.

Гојер на полноћци у Дервенти

Замјеник предсједатеља Градског вијећа Града Сарајева Градимир Гојер, придружио се на полноћци расељеним и протјераним Посавцима у Дервенти. У цркви „Светог Јурја“, Гојер је том пригодом изрецитирао три пјесме из своје стихозбирке „Клецало папе Фрање“. Између осталог, говорио је и пјесму ,,Адвент дервентских кршћана“. Тамошњи жупник велечасни Филип Маршић, захвалио је Гојеру на посјети и његовом обраћању вјерницима Дервенте.

Прес конференција у поводу новогодишње забаве Малог Магацин Кабареа за дјецу Сарајева

У петак 26.12.2014. године са почетком у 10.30 часова у Овалној сали Градског вијећа Сарајева (Хамдије Крешевљаковића 3/1) одржаће се прес конференција у поводу бесплатне новогодишње забаве коју дјеца Малог Магацин Кабареа поклањају дјеци Сарајева. У склопу бесплатне новогодишње забаве, која ће се одржати у суботу 27. 12. 2014. године у 12.00 часова у Дому младих Скендерија, дјеца Малог Магацин Кабареа ће приредити незаборавну забаву уз концерт гитара, премијеру свог другог филма, мјузикл „ЉУБАВ”, наступ ММК рок бенда и ДЈ плесни парти.

Обавијест за медије о преузимању прес акредитација и радио и ТВ сигнала за праћење Јавног дочека Нове 2015. године

Све медијске куће заинтересиране за праћење Јавног дочека Нове 2015. године на Тргу дјеце Сарајева – плато испред ББИ центра, требају контактирати Радио 8, који продуцира и емитује програм дочека, на телефон 033/ 584-050 или на маил: radio8@radio8.ba (ул. Мустафе Доваџије 4 на Плочама), како би преузеле пресс акредитације. Пошто Радио 8 и ТВ Сарајево врше директан пријенос, све радиостанице и ТВ куће које буду жељеле, моћи ће се обратити овим медијима, како би преузеле сигнал.

Дјечија представа „Од цуцле до школе“ и новогодишњи пакетићи обрадовали малишане из 12 социјалних установа

У склопу Дјечијег новогодишњег програма који Град Сарајево традиционално и ове године организује са Радијом 8, данас је у Ј.У. „Међународни центар за дјецу и омладину“ Ново Сарајево, изведена дјечија представа „Од цуцле до школе“. Уз Добру Вилу, Дједа Мраза и дјечака, главне протагонисте ове представе чије ликове су играли Алиса Чајић, Адис Омеровић и Един Авдагић у режији Жане Тришић Бајрамовић, није недостајало радости, смијеха, музике и празничног расположења.

Градоначелник Иво Комшић озваничио почетак радова на изградњи прве фазе бициклистичке стазе у Новом Граду

Прије два дана започети су радови на изградњи прве фазе бициклистичке стазе, од пијаце Хецо (Булевар Меше Селимовића) до моста на Отоци, на подручју општине Нови Град, у дужини 2,12 километра, Тим поводом, градоначелник Сарајева Иво Комшић, директор Дирекције за путеве КС Адем Зољ, директор КЈКП „Рад” Селим Бабић и предсједавајућа Општинског вијећа Нови Град, Едина Габела обишли су данас градилиште и тиме озваничили почетак радова.