Градоначелници Сарајева и Источног Сарајева најавили свечану церемонију представљања заставе ЕYОF-а у петак (6. фебруар)

Градоначелници проф. др. Иво Комшић и Ненад Самарџија на данашњој прес конференцији одржаној у Градској управи Града Сарајева, најавили су  манифестацију под називом „У сусрет ЕYОF-у 2017“, која ће се одржати у петак, 06. фебруара  у циљу промовисања заставе Европског омладинског олимпијског фестивала (ЕYОF 2017)  Сарајево & Источно Сарајево. „Окупит ћемо се око 10 часова испред административног центра Града Источно Сарајево у Лукавици, а потом Центротрансовим аутобусом упутити на Пале, гдје ће нас дочекати начелник ове опћине са пригодним програмом. Након тога крећемо у Сарајево и обилазимо све градске опћине. Око 14 сати на тргу испред сарајевске Катедрале предвиђено је дружење са грађанима града уз дијељење промотивног материјала о ЕYОF-у 2017“, истакнуо је градоначелник Иво Комшић.

Обиљежавање 5. фебруара – Дана сјећања на страдале грађане Сарајева

У поводу обиљежавања 5. фебруара – Дана сјећања на све страдале грађане Сарајева у периоду опсаде Сарајева 1992.-1995. године, у четвртак 05.02.2015. године, са почетком у 10.30 часова одржаће се Заједничка комеморативна сједница Скупштине Кантона Сарајево, Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа општина КС у Народном позоришту.