Od danas, svečanom promocijom zastave u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, službeno počelo odbrojavanje do početka EYOF-a 2017

Nakon preuzimanja zastave na svečanosti zatvaranja EYOF-a 2015. u Montafonu (Austrija), gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva, Ivo Komšić i Nenad Samardžija, preuzeli su domaćinstvo narednog 13. EYOF-a i zastavu donijeli u ova dva grada. Cjelodnevnom svečanom ceremonijom predstavljanja zastave Europskog omladinskog olimpijskog festivala u Sarajevu i Istočnom Sarajevu pod nazivom „U susret EYOF-u 2017“, danas je i službeno počelo odbrojavanje do održavanja najvećeg i najznačajnijeg sportskog događaja nakon Sarajevske olimpijade, održane već davne 1984. godine.

Europa kup u snowboardu sutra i prekosutra na Bjelašnici

U subotu (sutra) 07.02. i nedjelju, 08.02.2015. godine, na Bjelašnici će se održati Europa kup natjecanje u snowboardu, u disciplinama Big Air i Slope Style. Disciplina Slope Style će biti zastupljena na 13. Europskom omladinskom olimpijskom festivalu (EYOF) koji će se održati od 11. do 18. veljače 2017. godine na našim olimpijskim planinama, tako da će ovaj kup ujedno predstavljati probu pred EYOF 2017. Termini održavanja natjecanja su slijedeći: