Од данас, свечаном промоцијом заставе у Сарајеву и Источном Сарајеву, званично почело одбројавање до почетка ЕYОF-а 2017

Након преузимања заставе на свечаности затварања ЕYОF-а 2015. у Монтафону (Аустрија), градоначелници Сарајева и Источног Сарајева, Иво Комшић и Ненад Самарџија, преузели су домаћинство наредног 13. ЕYОF-а и заставу донијели у ова два града. Цјелодневном свечаном церемонијом представљања заставе Европског омладинског олимпијског фестивала у Сарајеву и Источном Сарајеву под називом „У сусрет ЕYОF-у 2017“, данас је и званично почело одбројавање до одржавања највећег и најзначајнијег спортског догађаја након Сарајевске олимпијаде, одржане већ давне 1984. године.

Европа куп у сноуборду сутра и прекосутра на Бјелашници

У суботу (сутра) 07.02. и недјељу, 08.02.2015. године, на Бјелашници ће се одржати Европа куп такмичење у сноуборду, у дисциплинама Биг Аир и Слоп Стајл. Дисциплина Слоп Стајл ће бити заступљена на 13. Европском омладинском олимпијском фестивалу (ЕYОF) који ће се одржати од 11. до 18. фебруара 2017. године на нашим олимпијским планинама, тако да ће овај куп уједно представљати пробу пред ЕYОF 2017. Термини одржавања такмичења су слиједећи: