02. марта нема посјета Вијећници

Молимо Вас да путем Ваше медијске куће обавијестите грађане и госте града да ће Вијећница у недјељу, 1. марта 2015. године у термину од 10.00 до 17.00 часова, бити отворена за посјете. У понедјељак, 02. марта 2015. године, Вијећница ће бити затворена, јер је тај дан проглашен нерадним даном у Федерацији Босне и Херцеговине.

На љето завршетак прве фазе бициклистичке стазе у Новом Граду

На инсистирање градоначелника Сарајева Иве Комшића, интензивирани су радови на изградњи прве фазе бициклистичке стазе на подручју општине Нови Град, у дужини од 2,12 километара. Стаза ће пролазити обострано – Булеваром Меше Селимовића и дијелом Змаја од Босне, од Неџарића до моста на Отоци. Тако ће на љето, Општина Нови Град бити прва општина у БиХ, која ће имати изграђену бициклистичку стазу по европским стандардима. Радници КЈКП „Рад“, према планираној динамици, изводе земљане радове, који подразумијевају скидање асфалта, постављање тампона и ивичњака. Тренутно ове радове изводе на траси дуж Булевера Меше Селимовића, од пијаце Хецо до РТВ дома, с тим да ће ускоро наставити са изградњом стазе до Отоке.

Премијера документарног филма „Сарајево симбол грађанске храбрости“ поводом Дана независности БиХ

У петак, 27.02.2015. у 18.30 часова, у кину Митинг поинт поводом 01. марта – Дана независности Босне и Херцеговине, биће уприличена премијера документарног филма „Сарајево симбол грађанске храбрости“ под покровитељством Града Сарајева. Продукцију овог филма је урадила НВО „Гариво“ 2014. године.